AKTUELNO

Glavni i odgovorni urednik Srpskog telegrafa Milan Lađević smatra da nema razloga za vanredne parlamentarne izbore jer vladajuća većina potpuno stabilna.

- Kako sada stvari stoje, neće biti vanrednih parlamentarnih izbora. Uvek su mogući neki potresi na političkoj sceni Srbije da se ta tema aktivira i da se o tome raspravlja. Ja ne vidim nikakav razlog vanerdnih izbora jer vlada ima mandat još tri godine i ima stabilnu većinu - rekao je Lađević.

Kako je napomenuo bidući da se približavaju izbori u Beogradu i da se ulazi u izbornu godinu u fokusu će biti političke teme.

- Kod nas su to uvek izbori na život i smrt, ali se nadam da će svi pokušati da spuste loptu i da će sve proteći bez teške artiljerije i manipulacija - naveo je Lađević.

Kamentarišući teme o kojima mediji pišu, on je izdvojio informacije koje se odnose na optužnice za zločince sa Kosova.

- Moraće valjda i oni da odgovaraju za ubistva žena i dece, pošto je Haški tribunal bio nemoćan da ih osudi jer su ubijali svoje svedoke. Nadamo se da će Specijalni sud za ratne zločine upseti da ih osudi, ali ne verujem dok ne vidim prve optužnice - dodao je Lađević.

Novinarka Vesna Dedić smatra da će 2018. godina doneti veliku promenu kada je reč o medijima u smislu šta će biti na naslovnim stranama i o čemu će se pisati.

- Mislim da je došlo do zasićenja tom negativnom selekcijom sadržaja – ocenila je Dedić i dodala da ljude zanimaju životne teme, teme koje se tiču zdravlja, obrazovanja i ekonomije.

#Milan Lađević

#Vesna Dedić

'