AKTUELNO

Milan Lađević, glavni urednik "Srpskog telegrafa" i Nikola Nedeljković, urednik crne hronike u "Večernjim novostima" složili su se da je Vuk Jeremić zloupotrebljavao svoju poziciju dok je bio predsednik Generalne skupštine UN.

Američki novinar Metju Li je dao ekskluzivan intervju za portal Pink.rs u kom je rekao da smatra da Jeremić treba da bude procesuiran isto kao i Patrik Ho sa kojim je blisko sarađivao, a Nedeljković naglašava da Li ima ozbiljan kredibilitet u novinarskom svetu.

Foto: TvPink Printscreen

-Mi smo pisali da je Metju Liju, najverovatnije na pritisak generalnog sekretara UN Gutereša, zabranjen pristup UN, jer iz nekog razloga oni smatraju da im on smeta. Metju Li govori o vrlo konkretnim stvarima i ko god želi da vidi, jasno je da tu postoje sporne radnje u najmanju ruku - ocenjuje Nedeljković, dodajući da ne zna da li postoji Jeremićeva konkretna krivica u korumpiranim poslovima u UN, ali da smatra da postoji moralna odgovornost, jer radnje koje se sprovode sa te pozicije su bile neadekvatne za tu funkciju koju je obavljao.

Foto: TvPink Printscreen

Lađević: Pretnje o napadu na Pink su nečuvene, toga nema nigde u svetu

Komentarišući najave o napadima na TV Pink SzS-a Lađević ocenjuje da je to nečuveno i da toga nema nigde u svetu.-Da nasiljem i linčom novinarima skrećete pažnju na sebe, da neko upada u redakcije, da neko bez srama i blama napada i najavljuje nasilje nad novinarima. To nigde nema. Apelovao bih na nadležne da se uhapse lideri SzS - kaže Lađević.

Lađević je istakao da je Metju Li pisao o korupciji u UN.

-Jeremić je zloupotrebljavao svoj položaj, uzimao milione i milione evra od Patrika Hoa i jasno je da je za njega radio lobiranje i konsalting - ocenjuje Lađević.

-Sa ovakvom pričom i aferama još i slažeš da si zaposlen u švajcarskom fondu i dalje nisi podneo ostavku na mestu svoje stranke ili u Savezu za Srbiju - dodao je on.

#Mediji

#Milan Lađević

#Vuk Jeremić

'