AKTUELNO

O aktuelnim temama razgovarali su Milan Lađević, glavni i odgovorni urednik Srpskog telegrafa i novinar Zoran Ostojić.

- U seriji Senke nad Balkanom Srbi su predstavljeni kao primitivci, alkoholičari, kockari, gejevi, narkomani, narko dileri, što je rekao kolega Marić, kao da je u to vreme postojao neki klan. Sa druge strane imamo Pavelića koji se prezentuje kao ugledni advokat, kao i terorista iz RMO. Pošto narod malo slabije čita knjige mi smo izdali tu analizu – rekao je Lađević, komentarišući analizu Bokana i Marića o pomenutoj seriji.

Ostojić je rekao da je serija postigla uspeh, jer se uspeh meri gledanošću, i da je to što je Pavelić prikazan kao advokat istorijska činjenica.

- Mi smo to napisali zato što je serija bila gledana, ali je valjda kritika dozvoljena – ističe Lađević.

Komentarišući političku situaciju, Lađević je rekao da bi vanredni parlamentarni izbori doneli mnogo bolji izborni rezultat u Beogradu, i nov mandat od četiri godine, ali i da nema ozbiljne političke krize da bi se oni raspisali, i da misli da ih neće biti.

Aktuelna tema je i da je CIA pratila i vremensku prognozu.

- Mislim da su vremensku prognozu pratili samo u toku bombardovanja – rekao je Lađević.

Ostojić je rekao da misli da u to vreme vremensku prognozu nije pratila CIA nego vojska.

Foto: Printscreen Youtube

- Pre toga mislim da je CIA radila i druge vremenske prognoze, za druge države, ne samo za Jugoslaviju, i mislim da to nije senzacionalna vest – dodaje Ostojić.

O tome da potomci lidera stranaka zauzimaju mesta svojih očeva i deda gosti Televizije Pink su izneli svoje mišljenje.

- Meni ne smeta što postoji politička dinastija, najbitnije je da oni rade i kakvi su im ciljevi i motivi. Ako je cilj uzimanje novca iz budžeta, onda to nema smisla, a ako je politički onda ima smisla – rekao je Lađević.

Na to da su SAD odbile vizu Haradinaju Lađević je rekao da je moguće da im se samo greška potkrala, jer je Haradinaj dvadeset godina pulen Amerike.

- Do sada smo videli razne situacije oko hapšenja terorista sa Kosova, koji su vrlo brzo pušteni, zato verujem da će mu odobriti taj zahtev – rekao je Lađević.

- Nesporno je da to što pokušavaju Haradinaj, Tači i vladajuća većina, da se ospori Specijalni sud, gura Kosovo u izolaciju – rekao je Ostojić i dodao da nije suština da i će Haradinaj otići na molitveni doručak ili neće.

- Što se tiče terorističkih napada na Kosovu, tamo je konstantna pretnja po Srbe, videli smo da monahinje nisu mogle da kupe hleb, da nije mogla da se održi liturgija, kosovska policija nije reagovala, sve to treba da bude pitanje za međunarodnu zajednicu i za EU koja vodi dijalog između Beograda i Prištine, jer se vidi da Albanci ništa ne rade na pravu Srba, na njihovoj sigurnosti – ističe Lađević.

#Milan Lađević

#Zoran Ostojić

'