AKTUELNO

Glavni i odgovorni urednik Srpskog telegrafa Milan Lađević, rekao je za TV Pink da je Srbija od jednog gubitničkog položaja došli u status glavnog pregovarača sa Albancima.

Glavni i odgovorni urednik Srpskog telegrafa Milan Lađević je za TV Pink kaže da  je Srbija u prethodnom periodu napravila značajan pomak kada je u pitanju međunarodna diplomatija i da smo od jednog gubitničkog položaja došli u status glavnog pregovarača sa Albancima.

On je ocenio da je za Srbiju ovo možda poslednja šansa da se napravi nešto značajnije.

- Vučić je državnik koji je spreman da na svoju štetu uradi nešto za Srbiju - dodao je Lađević koji smatra da zamrznuti konflik nije rešenje jer Srbija neće biti u boljoj pregovaračkoj poziciji nego što je danas.

Prema njegovim rečima, kada su se stekli uslovi da ipak mora da postoji dogovor sa Srbima, počela je nervoza na KiM, ali i u Srbiji.

- Dok kosovski lideri prete ratom, ovde su se i Kurta i Murta udružili, jer imate Natašu Kandić, Sonju Biserko, navijače, crkvu… koji su protiv rešenja - dodao je Lađević i istakao da to ne bi smelo da se dešava kada je reč o nacionalnim pitanjima.

Novinarka Ljljana Smajlović, govoreći o briselskim pregovorima, istakla je da su Srbi ispunili ono što su potpisali i napravili ogromnu žrtvu i da je to bio i ogroman politički rizik.

Foto: RTV Pink

- Naša opozija sada pokušava da bude veći Srbin od Vučića oko Kosova. Ne vidim da će to imati uspeha, pogotovo ako se setim kako je DS dočekala Briselski sporazum - dodala je Smajlović.

- Najnerazumljiviji mi je potez ovo što Saša Janković kaže da Kosovu treba dati stolici u UN, ali celovitom Kosovo - istakla je ona, napomenuvši da je pre godinu dana govorila da će pokušati da ruše Vučića na Kosovu i da bi neki bili spremni da izgubimo Kosovo, ako bi oni mogli da sruše Vučića.

#Aleksandar Vučić

'