AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 29. novembar.

Vremenska prognoza

SPREMITE SE! Temperature ISPOD NULE! Da li je moguć sneg?

U Srbiji će jutro biti hladno sa slabim do umerenim mrazom, na severu sunčano, a u ostalim krajevima pretežno oblačno ponegde sa slabim snegom.   Od sredine dana postepeno razvedravanje prvo u zapadnim i centralim predelima, a do kaja dana i u ostalim, saopštio je Republički hidrometereološki zavod. U Beogradu će biti sunčano i hladno. Vetar slab i umeren, severni. Jutarnja temperatura od -4 na periferiji do -2 stepena, najviša dnevna oko 2 stepena.

Foto: Pixabay.com

Kurs Narodne banke Srbije

NARODNA BANKA SRBIJE: Kurs dinara danas 123,23

Foto: Pixabay.com

Dinar će danas zadržati približno istu vrednost prema evru i zvanični srednji kurs će iznositi 123,2368 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.  Dinar će prema evru biti slabiji za 0,1 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti slabiji za 1,7 odsto. Indikativni kurs dinara prema dolaru je danas oslabio za 0,5 odsto na 116,3929 dinara za jedan dolar.

Stanje na putevima

VOZAČI, OPREZ! Na vlažnim deonicama moguća POLEDICA!

Kako saoptava Auto-moto savez Srbije, vozače očekuje dobra prohodnost puteva i uglavnom suvi kolovozi u nižim predelima, sa uobičajenom jutarnjom gužvom i pojačanim saobraćajem na prilazima većih garadova kada se zbog formiranih kolona saobraćaj odvija nešto usporenije.  Magle nema, a zbog mraza i nižih temperatura na svim vlažnim deonicama može doći do stvaranja poledice na koju AMSS upozorava vozače.

Foto: Tanjug

Savet lekara

SAOBRAĆAJKA U ZEMUNU! Tri osobe povređene!

Foto: Pixabay.com

Kako savetuje doktorka Nada Macura, kape i šalobvi od vune su najbolja zaštita od hladnoće, te ih ona preporučuje svakome ko nije alergičan na ovaj material. Provetravanje prostija je najbolja prevencija respiratornih infekcija.   Topli napici i sveže voće odlični su za jačanje imuniteta, a jako su važni i jak doručak i dobar odmor. Srčanim bolesnicima se preporučuje poseban oprez jer niske temperature vazduha ubrzavaju rad srca.

I. P.

#AMSS

#Kurs

#Prognoza

#Vreme

'