AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 2. novembar.

Vremenska prognoza

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji će biti pretežno sunčano, sa temperaturom do 20 stepeni. Ujutro hladno, ponegde mraz i magla. Poslepodne na severu, a uveče i u ostalim krajevima naoblačenje s kišom i padom temperature.

Foto: Novi Sad, 11. februara 2016. - Lepo vreme u Novom Sadu. U Srbiji ce sutra biti malo do umereno oblacno, u vecini mesta sa duzim periodima suncanog vremena, jutarnja temperatura od minus jedan do cetiri, a najvisa dnevna od devet do 14 stepeni. FOTO TAN...

Duvće slab i umeren, južni i jugozapadni vetar. Najniža temperatura od minus dva do pet, najviša od 15 do 20 stepeni.

U Beogradu se očekuje toplije vreme, prepodne pretežno sunčano, poslepodne naoblačenje, uveče i noću kiša. Duvaće slab i umeren, južni i jugozapadni vetar. Najniža temperatura pet, najviša 18 stepeni.

Kurs Narodne banke Srbije

Dinar će danas biti bez oscilacija prema evru i zvanični srednji kurs će iznositi 123,0746 dinara za evro, a Narodna banka Srbije je danas intervenisala na međubankarskom deviznom tržištu kupovinom 30 miliona evra, objavila je NBS.

Foto: Foto: Pixabay.com

Indikativni kurs dinara prema dolaru ojačao je juče za 0,6 odsto na 111,4806 dinara za jedan dolar.

Stanje na putevima

Vozače i danas očekuju pogodni vremenski uslovi za vožnju, osim u nekim delovima Vojvodine gde su najavljene padavine, a samim tim i mokri i klizavi kolovozi na koje treba obratiti više pažnje.

Veći oprez u vožnji zahtevaju i deonice kroz stenske useke i klisure, gde zbog čestih temperaturnih razlika dolazi i do česte pojave odrona, koji znatno utiču na bezbednost u saobraćaju.

Foto: beograd, guzva u saobracaju, pink rs (6)

Saobraćaj je ovog jutra umerenog intenziteta i odvija se bez većih gužvi i zastoja na putevima I i II reda u našoj zemlji, dok se u toku dana manji zastoji mogu očekivati u zonama radova.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 15-20 minuta.

Savet lekara

Tokom noći Hitna pomoć intervenisala je 89 puta, od čega 15 na javnom mestu.

Kako je za Pink.rs rekla portparol Hitne pomoći Nada Macura, dogodila su se tri udesa u kojima su povređene četiri osobe.

Foto: Foto: Pixabay

Macura preporučuje da se sunčano jutro iskoristi za što duži boravak na otvorenom. Nije potrebno preterano slojevito oblačenje, a zbog malo toplijeg vremena, treba obratiti pažnju tokom boravka u gradskom prevozu. Unositi što više vitamina i minerala konzumacijom voća i povrća. U saobraćaju treba biti oprezan.

A.V.

'