AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 16. novembar.

Hladan, siv i tmuran dan! Kad će da nas obraduje sunce?!(FOTO)Prema prognozi meteorologa u većem delu Srbije danas će biti oblačno, sa temperaturom do 10 stepeni. Posle hladnog jutra, sa slabim mrazem i maglom mestimično, tokom dana se očekuje umereno do potpuno oblačno vreme, samo ponegde na severu sa slabom kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).Duvaće slab južni i jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura od minus pet do minus jedan, najviša dnevna od četiri do 10 stepeni Celzijusa.U Beogradu će posle hladnog jutra sa slabim mrazem, a na širem području i maglom, tokom dana biti umereno do potpuno oblačno i uglavnom suvo vreme. Duvaće slab jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura oko minus jedan, najviša dnevna oko šest stepeni.

Foto: Pink.rs

NARODNA BANKA SRBIJE: Kurs dinara danas 123,25Dinar će oslabiti prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs će iznositi 123,2543 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.Indikativni kurs dinara prema dolaru je danas oslabio za 0,3 procenta, na 114,8903 dinara za jedan dolar.

Foto: undefined

VOZAČI PAŽNJA! Na planinama slab sneg!AMS S upozorava na moguću pojavu magle ili sumaglice, sa mestimično slabim snegom na kolovozu i prisutnim jakim mrazem i poledicom na putevima u planinskim predelima, a posebno na prilazima Kopaoniku zbog čega je upotreba zimske opreme obavezna.Potrebno je više opreznosti za volanom nailaskom na sve one deonicama na kojima je zbog radova saobraćaj usporen, navodi se u saopštenju AMS S.Zbog aktuelnih radova na ulazu i izlazu iz tunela stara Straževica, u periodu od devet do 15 sati, saobraćaj će se odvijati usporenije naizmeničnim propuštanjem vozila.

Foto: Pixabay.com

TEŠKA NOĆ U BEOGRADU: U udesima povređene ČETIRI OSOBE!Četiri osobe lakše su povređene u saobraćajnim nezgodama koje su se tokom noći dogodile u Beogradu, kazala je portparol Hitne pomoći Nada Macura.Ona je savetovala hronične, naročito srčane bolesnike da ne izlaze u ranim jutarnjim i večernjim satima, kao i da se ne izlažu prekomernoj fizičkoj aktivnosti. Apelovala je na sve učesnike u saobraćaju da budu strpljiviji i tolerantniji.

Foto: Pink.rs

#Nada Macura

#Put

#Vreme

'