AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 1. novembar.

Vremenska prognoza

U Srbiji će posle hladnog jutra, dan biti  hladan, ponegde su mogući slab mraz i magla, dok će u toku dana biti malo do umereno oblačno i suvo vreme, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ).

Najniza temperatura kretaće se od minus četiri do četiri, dok će najviša dnevna temperatura biti od 10 do 15 stepeni Celzijusa.

Foto: Pixabay.com

Duvaće slab i umeren, na istoku povremeno jak, zapadni i severozapadni vetar, poslepodne i uveče u slabljenju i skretanju

na južni i jugoistočni.

U Beogradu će danas posle hladnog jutra, u toku dana biti malo do umereno oblačno vreme. Najniza temperatura oko tri, najviša oko 12 stepeni Celzijusa.

Kurs Narodne banke Srbije

Dinar će danas ojačati prema evru za 0,1 odsto, a zvanični srednji kurs biće 123,0563 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Foto: Foto: Pixabay.com

Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio za 0,1 odsto na 112,4623 dinara za jedan dolar.

Stanje na putevima

Vozačima se savetuje da voze oprezno, držite veće odstojanje između vozila jer su kolovozni vlažni, a i temperature su nešto niže od uobičajenih, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

AMS podseća da od danas do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

Foto: Tanjug

Dubina gazećeg sloja na pneumaticima za zimsku upotrebu ne sme biti manja od 4 mm. Ukoliko su vremenske prilike u toku zimske sezone

takve da nema snega i leda na kolovozu, zimski pneumatici neće biti obavezni.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 15-20 minuta.

Savet lekara

Tokom noći u Beogradu su se dogodile četiri saobraćajne nezgode bez težih posledica.

Lakše su povređene dve muške i dve ženske osobe.

Povređeni su, prema rečima portparola Hitne pomoći Nade Macure, zbrinuti su u Kliničko-bolničkom centru Zemun i u Urgentnom centru.

Macura je onima koji imaju stomačne tegobe savetovala dijetalnu ishranu – barenu šargarepu, krompir i pirinač i supu iz kesice, kao i unos veće kolikočine tečnosti.

Foto: pixabay.com

Takođe, neophodno je i mirovanje, ukoliko se javi dijareja, povraćanje i malaksalost.

Hitna pomoć je juče intervenisala 148 puta od kojih 62 na javnom mestu, uključujući u devet saobraćajnih nezgoda.

A.V.

'