AKTUELNO

Budite uz Novo jutro Televizije Pink i saznaćete sve aktuelne informacije na jednom mestu!

Štampu danas prelistavamo sa Sašom Milovanovićem, direktorom "Srpskog telegrafa", Vasilijem Popovićem, zamenikom glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista "Alo" i Aleksandrom Crnomarkovićem, novinarom "Informera".

Na koje sve vrste nove opreme mogu da računaju pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova u nastavku borbe protiv kriminala i narko dilera, reći će nam resorni ministar Nebojša Stefanović.

Zbog čega su jug crnog kontinenta,kao i zemlje Latinske Amerike,najpopularnije među srpskim odbeglim kriminalcima,zbog čega te zemlje ne postupaju odmah,po zahtevu za izručenje i da li je prevlast na crnom tržištu narkotika i dalje glavni razlog njihovih obračuna?Na tu temu jutros razgovaramo sa kriminologom Zlatkom Nikolićem i Darkom Trifunovićem sa Fakulteta za bezbednost.

Dok je hapšenje Atifa Dudakovića i njegovih saboraca izazvalo oštre reakcije u Federaciji BiH,gde su mahom stali u odbranu Dudakovića,srpska javnost ostala je šokirana sramotnom odlukom suda BiH koja je nezabeležena u istoriji.Da li je reč o još jednoj farsi bosanskog pravosuđa čiji je cilj oslobađajuća presuda i da li će scenario biti isti,kao u slučaju Nasera Orića?O tome jutros sa advokatima Branislavom Tapuškovićem i Aleksandrom Cvejićem,a iz našeg studija u Banja Luci uključićemo i srpskog člana Predsedništva BiH Mladena Ivanića.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

U kojim krajevima se grmljavina očekuje narednih dana i koji je najidealniji zaklon od groma, tema je o kojoj ovog jutra razgovaramo sa Milanom Stevančevićem, stručnjakom iz oblasti elektromagnetnih polja i Nedeljkom Todorovićem, meteorologom Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Kako odlazak na KiM menja čoveka,zašto je novootvorena farma za tov svinja važna za život Srba u selu Prekovce i kakva je trenutna situacija u južnoj srpskoj pokrajini,pitamo najpoznatijeg srpsko francuskog humanitarca u Srbiji Arnoa Gujona.

U rubrici Pod reflektorima družićemo se sa celokupinim ansamblom predstave "Čekajući Godoa" koja će u Ateljeu 212 biti izvedena 21. maja.

Mađioničari Piksi i Zeka i ovog jutra pokazaće nam neki od njihovih sjajnih trikova.

U rubrici Hit jutra ugostićemo Jellenu koja će nam predstaviti njenu novu pesmu "Počnimo ljubav iz početka".

#Dea Đurđević

#Novo jutro

#Predrag Sarapa

'