AKTUELNO

Pokušaj da se jedna situacija (banalna sa policijskog stanovišta), pretvori u politički događaj prvog reda, iako to nema nikakve veze sa istinom i stvarnim događanjima u Pećincima potvrđuje da je svaki povod dobrodošao da se napada legalno izabrana vlast, saopštio je Sindikat policije i policijskih starešina.

Tada su, po rečima predsednice Opštinskog odbora Nove stranke Jelene Grujić, u njenu kuću upali naoružani ljudi i kada je ona zvala policiju, do dolaska uviđajne ekipe je prošlo više od tri sata, što, kako se navodi u saopštenju nije tačno.

- Podršku svojoj partijskoj koleginici pružila je i narodna poslanica Marinka Tepić, tako da je javnost obaveštena ne samo o navodnoj neažurnosti policije, već i o namernom odsustvu policijske zaštite političkih oponenata, odnosno pripadnika opozicije - ističe se saopštenju.

Kako se dodaje, ništa nije vredelo što je u zvaničnom saopštenju koje je dala državna sekretarka Dijana Hrkalović, istaknuto da je policija u roku od pola sata obazbedila lice mesta, kao ni činjenica da su policajci došli iz Rume do Pećinaca vrlo brzo jer su i ta dva mesta jako blizu.

Čak je u saopštenju pojedinih stranaka i izjavama opozicionih čelnika traženo da se državna sekretarka, zbog date izjave, hitno smeni sa svoje funkcije u MUP-u, a u celu priču su se umešali i pojedini sindikati iz policije (SSP i PSP) i to naravno, na nespretan način.

Želeći da opravdaju navodni spori izlazak policije na teren (o čemu su saznali čitajući pomenuta stranačka saopštenja), oni su "opalili" po neopremljenosti policije i nedostatku službenih vozila – zaboravljajući nedavnu raspodelu upravo tih, više od 700 vozila, policajcima Srbije.

Kolege sindikalci su zaboravili, slučajno ili ne, da bi, u slučaju da je bila potvrđena bilo kakva neažurnost, pa čak i namera da se sabotira pomenuti uviđaj, mnogi od kolega, ali i rukovodilaca bili suspendovani, smenjeni a možda bi i ostali bez posla, napomenuli su iz Sindikata policije i policijskih starešina.

- Nije to prvi put da se policija i njeni čelnici neosnovano napadaju zarad sticanja političkih ili čak i sindikalnih (?!) poena. Nisu novi ni zahtevi za smenama rukovodilaca u policiji – od ministra, direktora policije i pojedinih državnih sekretara, zaključuje se u saopštenju.

#Policija

#Sindikat

'