AKTUELNO

Taman kada smo pomislili da je Veljko Mijailović shvatio da od bavljenja politikom nema ništa i da mu je bolje da se bavi sindikatom čije se članstvo kontinuirano osipa, prvi čovek Policijskog sindikata Srbije nas je razuverio, saopštio je Nezavisni sindikat policije.

- Tako smo i sinoć Mijailovića imali prilike da vidimo na jednoj televiziji, naravno ne da bi govorio o aktivnostima svog sindikata, već da bi nastavio svoju političku kampanju. U pokušaju da se dodvori raznim političarima opet im se stavio na raspolaganjuda kada god zatreba neutemeljeno osuje paljbu po policiji -navodi se u saopštenju.

Prema oceni Nezavisnog sindikata policije, nastup Mijailovića se sveo na omalovažavanje rada kolega, ovog puta - iz Sektora unutrašnje kontrole čiji je rad proglasio neuspešnim i selektivnim.

- Pitamo ga da li će ikada izneti bilo kakav dokaz za svoje tvrdnje, da li smatra da ljude treba hapsiti samo na osnovu nečijih tvrdnji bez dokaza i da li uopšte zna šta je u opisu rada policije? - dodaje se u saopšetnju.

Kako se navodi u saopštenu, stav tog sindikata je jasan, politika političarima, a naše je da se prevashodno bavimo pravnim i materijalnim položajem zaposlenih.

- Istina je i da je legitimno pravo sindikata da se bave političkim temama kada za to ima potrebe, ali se nikako ne slažemo da se to radi na način na koji to radi Mijailović - poručili su oni.

Građani su način rada, statistiku i buduće planove rada SUK-a mogli da vidite prilikom gostovanja načelnika ovog sektora na TV Pink, a onda i sami da ocene koliko ima mesta Mijailovićevim optužbama.

- Neko će pitati zašto se mi kao sindikat brinemo koga će i zašto Mijailović optužiti? Briga nas je jer isti sistem primenjuje i na nama. Optuživao je kako NSP u celini tako i pojedine funkcionere našeg sindikata za sve i svašta pa se na kraju ispostavilo da su u pitanju bile čiste izmišljotine i nagađanja. Inače, za jednu od takvih laži nedavno smo podneli tužbu protiv Mijailovića pa neka nastavi i posle ako mu se isplati - dodaje se u saopštenju.

Prema navodima tog sindikata, građani su način rada, statistiku i buduće planove rada SUK-a mogli da vidite prilikom gostovanja načelnika ovog sektora na TV Pink, a onda i sami da ocene koliko ima mesta Mijailovićevim optužbama.

- Želeli bi smo i da podsetimo sve kolege da je Mijailović 2014. godine pričao potpuno druge priče i da je dijalog video kao jedini način sindikalne borbe. Šta se do danas desilo i kako je od takvog stava došao do optuživanja svih i svakog u policiji i odsustva i najmanje volje za objektivnošću, to samo on zna. Mi i dalje podržavamo rad kolega iz SUK-a i bili bi smo najsrećniji da se privede pravdi svaki pripadnik MUP-a koji je kršio zakon bez obzira na čin i položaj. To smo jasno rekli i nedavno kada je uhapšen jedan od naših aktivista. A što se tiče poslanika u pokušaju - Mijailovića pitamo ga, kako misli da sutra pridobije glasače kada već danas ne može da održi članstvo sindikata koje sve više shvata s'kim ima posla? - navodi se u saopštenju.

#Policija

#Sindikat

'