AKTUELNO

U saopštenju Nezavisnog sindikata policije navode da su Veljko Mijailović i njegov Policijski sindikat Srbije lažima i spinovima koje plasiraju, a koji nemaju nikakve veze sa istinom, dosadili svakom policajcu.

- Nakon nekoliko pojašnjenja u vezi sa novom sistematizacijom i rešenjima koja važe od 01. januara 2019.. kao i sa povećanjem plate koje je dao i sam ministar i o čemu je Nezavisni sindikat polcije pisao nekoliko puta i informisao zaposlene, oni nastavljaju sa kampanjom neistina. Danas navode kako uopšte nije bitno što će januarska plata biti veća ... jer... Šta jer!? Nama je veoma bitno jer mi od te plate živimo i plata će biti veća svakom zaposlenom u MUP-u. Hiljadu puta je rečeno da plata NEĆE biti smanjena ali oni namerno plasiraju tu priču. Sad se pojavljuje još jedna laž kao posledica nepoznavanja propisa (ili namernog unošenja nemira ?!) a to je da se penzija obračunava na osnovu koeficijenta, da će se narednih godina smanjivati plate i penzije ... elementarna pravna nepismenost - navodi se u saopštenju i dodaje:

- Penzija se obračunava na osnovu plata i uplaćenih doprinosa. Sigurni smo da to znaju, a ako ne znaju, pozivamo ih da se edukuju i o tome informišu svoje članove i da ne dovode ljude u zabludu. Nezavisni sindikat policije uvek će se boriti za sve zaposlene u MUP-u kao i do sada i ostaće relevantan izvor informacija. Molimo sve kolege da ne nasedaju na laži kojima se unosi bespotreban nemir koji nikome ne ide u prilog - ističu u saopštenju.

Pročitajte još: Katarina Tomašević: Policijski sindikat Srbije iznošenjem novih neistina o platama nastavlja da obmanjuje sve zaposlene u Ministarstvu unutrašnjih poslova

#Nezavisni sindikat policije

'