AKTUELNO

Vojvođanski policijski sindikat uputio je medijima saopštenje u kojem se ističe da su zakazani protesti Vojnog i Policijskog sindikata isključivo politički, a ne sindikalni.

Saopštenje prenosimo u celini:

Danas kada država polako staje na "zdravu granu" zbog preduzimanja, možda nepopularnih, ali uspešnih reformi koju vlast sprovodi, jedan vojni, i jedan mali policijski sindikat pa i nekoliko drugih sindikata iz civilnog sektora, kojekakve NVO najavljuju protest u Beogradu za 7. oktobar. I naravno, ni jedan građanski protest ne može proći bez učešća političkih organizacija, ili makar "slučajnog" prisustva njihovih funkcionera zarad promocije svojih političkih ideja koje predstavljaju.

Vojvođanski policijski sindikat apeluje na sve vas koji činite naš MUP:

Ne morate biti deo ovih protesta, koji više zvuče kao politički i revolucionarni nego bilo koji protest do sada! Nemojte biti roba za trgovinu pojedinih organizacija u MUP-u! Vi ste žila kucavica ove države i odgovorni ste pred narodom kome služite! Niko od tih velikih vođa sutra, u slučaju da se stvore elemenati za pokretanje disciplinskog postupaka na osnovu stranačkog organizovanja ili političkog delovanja neće vama nadoknaditi izgubljen procenat od plate! Niko od njih nehe dati vašoj porodici "hleb" u slučaju najgoreg mogućeg scenarija, prestanka radnog odnosa! Oni će otići zadovoljni svojim odrađenim zadatkom, a vi ćete ostati sami na vetrometini.

Čovek, a možda bi mu bolje pristajao naziv politikant, procenite sami, koji vodi taj policijski sindikat čije ime nije vredno ni pominjati, postepeno gubi kompas jer zna da mu vreme na sindikalnoj sceni iz dana u dan ističe kroz sve veće nepoverenje kolega. Političari neka se bave politikom, politici nije mesto u MUP-u.

Vojvođanski policijski sindikat neće da bude nikad organizacija pod "šapom" poslodavca, ali ima moralnu obavezu da napiše ove redove. Kolege, građani, budimo realni! Počeli smo da se kao institucija krećemo napred. Stotine novih vozila, puni magacini nove uniforme i obuće, pristizanje druge moderne opreme za rad, postepeno povećanje zarade koje će se osetiti vrlo uskoro i predviđena izmena Zakona o policiji koji će u konačnoj formi biti moderniji i povoljniji za radnika kao ni jedan pre.

Zalaganje ministra Nebojše Stefanovića da MUP prednjači u svemu ispred drugih ministarstava je samo jedan o pokazatelja da možemo očekivati bolje dane. Zato mračne, interesne i instruisane organizacije u MUP-u ostavite iza sebe, da ih prašina prošlosti prekrije i svaki njihov trag postojanja pregazi svetla budućnost kojom se krećemo i kao služba i kao država.

Izvršni odbor VPS

#Protest

#Sindikat

'