AKTUELNO

Upravnika Narodnog pozorišta Dejan Savić negirao je navode da je Plejbojeva zečica i bivša muza Hjua Hefnera, a danas glavna i odgovorna urednica regionalnog magazine "The Globe" Mirela Krajinović deo njihovog PR tima.

- To radno mesto niti postoji, niti je sistematizovano. Nema ni PR-a, ni portparola - naveo je Savić komentarišući navode medija da je Karjinovićeva deo njihovog PR tima.

Kako je dodao, iste novine su objavile da u Narodnom porozištu nestaju stvari noću, da radovi na pozorištu kasne...

- Nas ne zanima šta je ko radio u prethodnom životu, zanima nas jedan ozbiljan magazine kakv je “The Globe” koji se štampa dvojezično, luksuzno, distribuira se po ambasadama, preko biznis klase Air Srbije, a veoma ozbiljno i odgovorno piše o kulturi i Narodnom pozorištu,a druge stvari zaista nas ne zanimaju - naveo je Savić.

Osvrnuvši se na navode ministra kulture Vladana Vukosavljevića, on je istakao da bi ministar morao da zna da kadrovska politika nije pitanje za Upravni odbor i da je ministar taj koji otpisuje sistematizaciju, te da tamo tih mesta nema i nisu uopšte predviđena.

- Nema realnih, ozbiljnih zamerki na rad Narodnog pozorišta i moraju da se izmišljaju ovakve stvari- zaključio je Savić.

Prema njegovim rečima, ovo je pokušaj da se naruši ugled Narodnog pozorišta.

- Nije nam počela sezona slavno, napustio nas je Predrag Ejdus. Narodno pozorište će gledati da sećanje na Ejdusa institucionalizuje - ili da to bude nagrada ili dvorana - nešto po čemu ćemo ga se odmah setiti - naveo je Savić.

#Dejan Savić

'