AKTUELNO

Ljubinka Milinčić, glavna i odgovorna urednica "Sputnika Srbija" komentarisala je naslove današnjih vesti sa naslovnica.

Urednica "Sputnika Srbija" prvo je predstavila knjigu Olivera Stouna "Intervjui sa Vladimirom Putinom", po kojoj je rađen i istoimeni film, a koja je prevedena i na srpski jezik i od danas se nalazi u prodaji.

Komentarišući knjigu, Milinčić je istakla da je reč o neformalnom razgovoru svetski poznatog režisera Stouna, koji prati njegovu svakodnevicu.

Foto: TV Pink

- Ko god danas kupi knjigu, sutra neće spavati. Ne možete je ispustiti iz ruku, verujte - istakla je Milinčić za Televiziju Pink.

Kada je reč o ratu u Siriji, kako je istakla, džihadisti su jednim delom poraženi zahvaljujući Rusiji koja je izabrala pravo vreme da uđe u rat, dok su sukobi u Avganistanu, kako smatra, posledica nesrećne američke politike.

Kada je reč o situaciji u Makedoniji, ona smatra da je Zoran Zaev u poziciji da mora da pravi kompromise prema Albaniji i prema velikim silama, te da niko nije ni očekivao njegov drugačiji odnos prema Srbiji.

Pročitajte još: Vučić sa Zaevom telefonom razgovara danas u podne! Predsednik Srbije: Sagledaćemo oko čega moćemo da se dogovorimo

- Srbija je uvek bila korektna prema Makedoniji, pa ni Makedonci sami ne vide razlog za ovu odluku Zaeva, ali ko njih pita - rekla je Milinčić.

Foto: TV Pink

Ona je dodala da se Srbija trudi da ne ugrožava mir, te da Makedonija ne bi mogla da poremeti stanje u regionu.

- Ona služi kao još jedan pritisak na Srbiju i tako će biti dokle god ne priznamo Kosovo. Amerika će pritiske vršiti sa strane, ispod žita, sve dok ne dođe do svog cilja - rekla je Milinčić za TV Pink.

#Kosovo

#Ljubinka Milinčić

#Makedonija

#Rusija

#SAD

#Televizija Pink

'