AKTUELNO

Velika scena beogradskog Narodnog pozorišta biće svečano otvorena u sredu, 31. oktobra, najavio je večeras upravnik nacionalnog teatra Dejan Savić.

- Već tri meseca intenzivno traje druga faza rekonstrukcije Narodnog pozorišta sa strane ulica Vasine, Dositejeve i Braće Jugović u okviru koje je, između ostalog, predviđeno da se sa fasade uklone svi detalji skloni padu i da se na mestima gde nedostaju delovi izvrši potpuna reparacija, restauracija i konzervacija - saopštio je Savić.

U okviru početne faze rekonstrukcije, naveo je on, završeni su radovi na adaptaciji i popravci dela toaleta za publiku u holu partera Velike scene, kao i na toaletima i tuš kabinama koje svakodnevno koriste članovi ansambla Baleta.

Upravnik Narodniog pozorišta poručuje da se "u trećoj fazi rekonstrukcije planira nastavak radova u sledećoj godini, a prema planu i programu rada za 2019. godinu, po dobijanju saglasnost za planirani budžet".

- Kako je jubilarna, 150. godišnjica u toku, radujemo se realizaciji radova u zgradi pozorišta kako bi obezbedili bolje i sigurnije uslove za publiku i zaposlene, a takođe, učinili zgradu lepšom i sjajnijom čime bi naglasili značaj ovako velikog jubileja ne samo za nas, već i za kulturu uopšte. Za sve to su Ministarstvo kulture i informisanja i Republika Srbija odobrili značajna sredstva u cilju unapređenja zaštite kulturne baštine Republike Srbije - piše u dopisu iz Narodnog pozorišta koje je potpisao upravnik Dejan Savić.

#Dejan Savić

'