AKTUELNO

Glavna i odgovorna urednica "Novog magazina" Nadežda Gaće kaže da Srbija intenzivno sarađuje sa NATO i da je taj savez garant stabilnosti na Kosovu i Metohiji.

- Srbija intenzivno sarađuje sa NATO, imaju vrlo ozbiljne vežbe i nije samo u pitanju vojska, već i protok roba, funkcionisanje carine... ali NATO poštuje vojnu neutralnost Srbije - istakla je Gaće.

Ona je ocenila da mi u Beogradu nismo svesni toga da je NATO garant mira na KiM.

- Ne znam zbog čega, brojni su negativni tekstovi protiv NATO saveza koji doprinose da građani imaju apriori stav da je to nešto što ne valja i da nije u interesu Srbije - navela je Gaće i podvukla da je NATO kišobran stabilnoisti na KiM.

Kako je rekla, primećuje i zluradost zbog krize u EU za kojom ne vidi potrebu. - Srbiji je mesto u EU i treba što pre da otvara poglavlja.

Ne ulazimo mi u EU da bi nešto dobili, ključ je u unutrašnjem menjanju i usvajanju evropskih vrednosti. Zar je to malo? - zapitala je urednica "Novog magazina“.

Za nju je jedna od centralnih tema - Aleksin zakon, imajući u vidu nove primere vršnjačkog nasilja koji su dospeli u javnost.

Gaće je ukazala na jaz između nastavnika sa jedne strane i roditelja, koji su opterećeni obavezama i ne stižu da se posvete deci, sa druge strane.

- Na kraju svi odluče da ćute, a to ćutanje je pogubno - istakla je Gaće.

Ostatak razgovora sa glavnom urednicom "Novog magazina" možete pogledati na snimku:

#Kosovo

#NATO

'