AKTUELNO

Vojvođanski policijski sindikat uputio je saopštenje u kome ističe da ne mogu, a da se ne osvrnu na mnoge laži Policijskog sindikata Srbije koji vodi Veljko Mijailovića.

Prema njihovim rečima, te laži Policijskog sindikata Srbije pod kapom Mijailovića, bode oči oči svakom pripadniku MUP koji zna čime su se oni bavili, čime se, što je važnije, nisu bavili, a šta su sve obećavali kolegama.

U celosti prenosimo o čemu je zapravo reč:

1. Setimo se 2007. godine, gotovo na svim oglasnim tablama policijskih stanica stajali su okačeni na vidnom mestu „zadaci“ koje PSS mora da ispuni. Jedan od njih bila je i plata od 700 evra. Motivišuće, Veljko, ali nije lepo lagati.

2. Obećavani su stanovi članovima PSS po neverovatno povoljnim uslovima za otkup. Ohrabrujuće Veljko, ali nije lepo obmanjivati policajce i njihove porodice i davati im lažne nade.

Potpuno rasulo u PSG: ĐILAS FINANSIRA PISTOLERA JANKOVIĆA, članovi njegovog pokreta POBESNELI, pa se SUKOBILI na sednici!

3. Da bi dobili te stanove, članovi su se morali osigurati u određenoj osiguravajućoj kući i redovno ga plaćati. Mudro, Veljko, ali ne misliš li da je to čista manipulacija zarad sticanja povlastica kod bliske osiguravajuće kuće?

4. Tvrdi da je izborio mesečnu novčanu pomoć koju su radnici MUP-a dobijali narednih nekoliko godina, u iznosu od 10.000 dinara. Dobro zvuči, Veljko, ali za tih 10.000 dinara pomoći izborili su se udruženi sindikati i to Sindikat srpske policije, Nezavisni sindikat policije i nekoliko manjih sindikata.

5. Tvrdi da je zaslugom PSS, u momentu kada se odlučivalo da se ukine 10.000 dinara pomoći, ista isplata nastavljena. Netačno, Veljko. Poslodavac je tada odlučio da se nastavi isplata, kako bi tako postojala kontrola sindikata i radnika, ukoliko bi pripretili štrajkom.

6. Kaže da se bori za novčanu pomoć za radnike. On sam troši basnoslovne sume novca, sindikalnog novca, po kafanama. Sramno, Veljko. Uzimaš od usta svojih članova da bi trošio na sebe. Nećemo ulaziti u to da li više jedeš ili piješ. Svakako uživaš.

7. Propagira sebe kao velikog sindikalca. Laž, Veljko. Tvoje sindikalno delovanje više liči na političko. To potvrđuju i prisustvo političkih organizacija koje su se našle na poslednjem protestnom skupu u vašoj „organizaciji“.

ADVOKAT TAPUŠKOVIĆ ZA PINK: HAG NASTAVLJA SA PROGONIMA SRBA!

8. PSS tvrdi da su čelnici MUP pozvali nereprezentativne sindikate da dođu na sastanak u Ministarstvo, aludirajući na to da je cilj sastanka bio „izdavanje instrukcija da se pljuje PSS“. Opet laž, Veljko. Niti je VPS pozvan na takav sastanak, niti je kabinet ministra i direkcija policije zakazala sastanak, zvaničan ili nezvaničan. Istog stava su i drugi sindikati.

Vojvođanski policijski sindikat u saopštenju kaže:

-Na kraju krajeva, nikada nije, ili to bar nama nije poznato, demantovao tvrdnje da je od sindikata primao ili prima određeni novčani iznos koji se može smatrati „platom“.

-Jedna policijska plata i druga sindikalna „plata“, ekskluzivna lokacija iznajmljenog prostora za kancelariju u centru Beograda gde kirija sigurno nije mala, firmirana garderoba, dobar auto – sigurno ne mogu da krase borca za zaštitu prava radnika MUP. Sve ukazuje na čoveka koji na sindikalizam gleda kao na sredstvo za „život na visokoj nozi“.

-Jesi li čuo za barona Minhauzena? Kažu da je bio najveći lažov ikada. Čestitamo, blizu si da uđeš u istoriju kao njegova konkurencija.

#Policija

#Sindikat

#Veljko Mijailović

#Vojvodina

'