AKTUELNO

Poslednjih meseci jedan od policijskih sindikata, takozvani PSS (Policijski sindikat Srbije), pokušava na sraman i primitivan način, kada god mu se ukaže prilika, da diskredituje državnog sekretara MUP-a gospođicu Dijanu Hrkalović i ministra Nebojšu Stefanovića.

- Njihov veliki poglavica Veljko (Mijailović) na sve moguće načine pokušava da preko svojeg uskog kruga istomišljenika plasira nekakve izmišljene priče o državnom sekretaru MUP-a Dijane Hrkalović i ministru Nebojši Stefanoviću -  saopštio je Vojvođanski policijski sindikat.

Dovoljno je ukucati poglavicino ime i prezime na internet pretraživaču pa će izaći sav mulj u kojima je posredno ili neposredno učestvovao svih ovih godina, kako se tamo tvrdi, poručuju iz Vojvođanskog policijskog sindikata.

- Kako to da baš u vreme kada koleginica Dijana kao rukovodilac više akcija ispred MUP-a protiv organizovanog kriminala i korupcije i dok je na čelu MUP-a ministar Stefanović, kada se pronalaze labaratorije za proizvodnju narkotika, u momentu kada ona čini deo rukovodstva MUP-a tokom zaplene 3.5 tone kokaina švercovanog iz Južne Amerike u Evropu, isti sindikat vrši nemilosrdne napade na nju, a ne izostavlja ni ministra MUP-a Nebojšu Stefanovića? - pitaju se u ovom sindikatu.

Pitamo se da li pojedinci iz Policijskog sindikata Srbije a pre svega njihov predsednik radi na boljitku policajaca ili na pokušajima da umanji značaj borbe protiv svih vidova kriminala u zemlji? Kako se borba protiv organizovanog kriminala pojačava, tako se pojačavaju pritisci na MUP kroz njihova saopštenja i proteste, dodaje se u saopštenju.

Prema njihovim navodima, u Srbiji je učestala praksa da su obično najglasniji protivnici onih koji pokušavaju da promene sistem na bolje, subjekti ili organizacije koje su predmet policijskih obrada, kojima nije čista savest ili možda činjenica da sa "ovima" u vrhu MUP-a nema raznih "dilova" i kojekakvih dogovora.

Vojvođanski policijski sindikat, kako se dodaje, ne može a da se ne pita da li postoji veza između kriminala i pojedinaca iz ovog sindikata obzirom da nemilosrdno napadaju one koji su nosioci borbe protiv kriminala u Srbiji?

#Policija

#Sindikat

'