AKTUELNO

Srbija je pokazala spremnost i odlučnost da se uhvati u koštac sa problemima koji su nastali usled epidemije koronavirusa, kažu sagovornici TV Pink.

Na Beogradskom sajmu postavljeno je 3.000 kreveta za lakše obolele koji bi se tu lečili u slučaju proširenja koronavirusa u Beogradu. Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavo je da je Vojska Srbije dovoljno organizovana i brojna da pomogne stanovništvu.

Beograd neće biti jedini koji će imati ovakve centre, već je plan da toga bude po Srbiji,  a novinar Večernjih novosti Dragan Vujičić za Novo jutro TV Pink kaže da su ove mere neophodne kako bi Srbija mogla da utiče da se koronavirus ne širi među građanima.

- To su neophodne mere koja će sprečiti da epidemija uđe u narod. Ovo su mere koje smo preuzeli od Kine i mislim da smo mi među prvima koji se ovako ponašaju – rekao je Vujičić.

Kaže da se Srbija u svetu uzima kao primer kako treba blagovremeno reagovati na pandemiju koronavirusa koja hara svetom.

- U stranim medijima sam video da neki citiraju predsednika Vučića – dodao je on.

Aleksandar Čotrić, potpredsednik SPO, kaže za Novo jutro da je važno da je Srbija pokazala spremnost da se suoči sa ovakvom situacijom.

- Vojska Srbije je pokazala spremnost da se pripremi. Postoji 3.000 smeštaja na Sajmu za one koji su lakše oboleli. Dobar je takav kineski scenario. Teži će biti smešteni na ifektivnim klinikama. Ostaje da se nadamo da kapaciteti neće biti ispunjeni... – rekao je Čotrić.

Kako kaže, mnoge veće zemlje se nisu pokazale spremne kao Srbija.

-  SAD je jedna od pogođenijih zemalja i tamo je kolaps. Vidi se da smo mi dobro reagovali, i da je naša Vlada donela dobre mere. BIćemo u dobroj situaciji, mi čak i sada imamo dobar broj respiratora, u poređenju sa Velikom Britanijom – rekao je on.

#Srbija

#koronavirus

'