AKTUELNO

Nakon dve nedelje izolacije zbog koronavirusa, naši državljani stigli su na beogradski aerodrom.

Aleksandar Kalaba, Nenad Nešković, Dušan Đelić i Stefan Vojnić pušteni su iz karantina u Francuskoj, odakle su večeras napokon stigli u svoju zemlju. Oni su na beogradski aerodrom sleteli u 23:45, redovnim letom iz Frankfurta.

Foto: Printscreen YouTube/Tanjug News Agency

Na aerodromu su ih dočekali članovi porodica, prijatelji i veliki broj novinara.

Foto: Printscreen YouTube/Tanjug News Agency

- Drago nam je da smo tu, osećamo se fenomenalno! Hvala svima na podršci. Malo smo umorni, nemojte zameriti. Hvala Ministarstvu spoljnih poslova i našim ambasadama koji su zaista bili uz nas. Nije patetika i nije demagogija, zaista je tako bilo - rekao je Aleksandar Kalaba, profesor fizičkog i fudbalski trener, okupljenim novinarima.

Kada je reč o vremenu koje su proveli u karantinu, kaže da su imali ograničeno kretanje u 200 sa 100 metara i da je bilo "malo lakše nego u zatvoru".

Foto: Printscreen YouTube/Tanjug News Agency

- Imali smo sok, vodu, kafu, ali ništa dalje. Pokušali smo da razbijemo monotoniju, kao i svi Balkanci, a Kinezi su se malo žalili, ali šta da radimo - rekao je Kalaba. Dodaje da se nisu plašili i da su sva četvorica jak hrabri.

Kako kaže, dobio je dojavu da mu je 5-godišnja ćerkica nacrtala 12 crteža. Nije krio svoje oduševljenje što je napokon u svojoj zemlji. Dodaje kroz smeh jedva čeka da dođe kući i da se istušira.

Foto: Printscreen YouTube/Tanjug News Agency

Sva četvorica otišla su sa aerodroma u pratnji svojih najmilijih i sa velikim osmesima na licima.

Foto: Printscreen YouTube/Tanjug News Agency official

Podsetimo, naši državljani su iz Eks-on-Provansa, u blizini Marseja, gde su prebačeni iz Vuhana, poleteli danas oko 14 sati.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je ranije saopštilo da je u saradnji s francuskim vlastima organizovalo povratak srpskih državljana koji su, kako je navedeno, testirani i nisu imali nikakve simptome virusne infekcije.

Kada je reč o 14 državljana Srbije koji se još nalaze na brodu "Dajmond Princes" u Japanu, u kojem je 5. februara proglašen dvonedeljni karantin, ministar Ivica Dačić je ranije naveo da je četvoro državljana Srbije u preventivnoj izolaciji, ali da niko od njih nema temperaturu i da se dobro osećaju.

Na kruzeru "Dajmond princes" je 355 zaraženih od korona virusa.

#Aerodrom Nikola Tesla

#Francuska

#Srbija

#koronavirus

'