AKTUELNO

Četvorica državljana Srbije, koji su evakuisani iz Vuhana u Francusku, gde su proveli dve nedelje u karantinu, posle podne se vraćaju kući. Četrnaest državljana Srbije nalazi se i dalje na kruzeru "Dajmond princes" u Japanu, na kom je 355 zaraženih.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je, u saradnji sa francuskim vlastima, organizovalo povratak četvorice državljana Srbije iz Eks-on-Provansa, u blizini Marselja.

Oni će danas autobusima biti transportovani do aerodroma, odakle će redovnim civilnim letovima biti vraćeni u svoje zemlje.

Posle podne će poleteti avion sa državljanima Srbije.

Stefan Vojnić, jedan od Srba koji se nalazi u karantinu, rekao je ranije za RTS da su uslovi bili dobri, ali da je kretanje ograničeno na 150 metara u parku i na zajednički prostor za obroke. Inače, juče je zabeležen i prvi smrtni slučaj od koronavirusa u Evropi, i to upravo u Francuskoj. Preminuo je kineski turista.

Na kruzeru 355 zaraženih 

U međuvremenu, 14 naših državljana je i dalje na brodu "Dajmond princes" u Jokohami. Od oko 3.500 ljudi na brodu, njih 355 je zaraženo.Dvanaest naših državljana tamo radi, i oni su, kako navodi reporter RTS-a koji je s njima u kontaktu, u kabinama bez prozora i balkona.Niko od njih nije zaražen.

#koronavirus

'