AKTUELNO

U slivu reke Moravice na samom izlazu iz Ivanjice od juče popodne pluta ogromna masna masna mrlja za koju je ustanovljeno da je mazut iz cevi za grejanje Zavoda za rehabilitaciju.

-Po prijavi građana, MUP-a i ribočuvara juče popodne izašli smo na teren i ustanovili da se u Moravicu izlila masna mrlja od nafte. Locirali smo mesto odakle dolazi a uvidom u atmosfersku kanalizaciju konstatovali da se izlio mazut iz cevi za grejanje Zavoda za rehabilitaciju - rekao je opštinski komunalni inspektor, Branko Raičević.

Zbog izlivanja mazuta u reku Moravicu i nemogućnosti da se problem reši bez pomoći Republike, u Ivanjici je proglašena vanredna situacija. U cisterni Zavoda za rehabilitaciju iz koje se izliva mazut nalazi se još 70 tona ovog ulja za loženje. I pored ogromnog napora koji su nadležne službe uložile, kako bi kvar bio saniran, mazut i dalje teče u reku.

-Opština Ivanjica ulaže maksimalne napore kako bi zbog svih građana pokušali što pre da reše problem. Međutim, neophpdno je da se mazut izvuče iz cisterne a za to je potrebna pomoć republičkih institucija - rekao je zamenik predsednika opštine Momčilo Mitrović.

Iako se mazut izlio u reku Moravicu građani Ivanjice koji konzumiraju vodu sa gradskog vodovoda nemaju razloga za brigu, poručuju iz JKP „Ivanjica’’.

Po rečima direktora, Vladimira Bojanovića, mrlja ne ugrožava ispravnost gradske vode, koja se prerađuje na vodozahvatu u Kumanici.

#Ivanjica

#Reka

#vanredno stanje

'