AKTUELNO

Budite uz "Novo jutro" televizije Pink i saznajte sve aktuelne informacije na jednom mestu!

Štampu prelistavamo sa Vladimirom Marinkovićem, potpredsednikom Narodne skupštine i Goranom Karadžićem, direktorom Stara planina rizort.

Najava Aljbina Kurtija da će Priština delimično ukinuti takse Srbiji i BiH , izazvala je različite reakcije velikih sila. Vlada nemačke kancelarke Angele Merkel ovu odluku posmatra kao prvi korak ka potpunom ukidanju te mere, dok je iz Vašingtona stigla oštra kritika da takse moraju biti ukinute potpuno. Da li se ovim potvrđuju priče da iza Prištinskih taksi na srpsku robu zapravo stoji Nemačka, hoće li Kurti popustiti pod američkim pritiskom, tema je o kojoj razgovaramo sa karijernim diplomatom Zoranom Milivojevićem i istoričarom Nemanjom Starovićem.

Video: Pink.rs/N. Todorović

Treći deo isporuke sistema za protivvazdušnu odbranu „Pancir S1E“, koje Srbija nabavlja od Rusije, stigao je juče aerodrom u Batajnici. Rusija je, kako prenose mediji, spremna da posle Pancira isporuči Srbiji i moćan raketni sistem dugog dometa S-400 po najpovoljnijim uslovima. Koliko bi to značilo za odbrambenu snagu naše zemlje, tema je o kojoj razgovaramo sa Vladom Radulovićem, vojno - političkim analitičarom i Đorđem Aničićem, penzionisanim potpukovnikom PVO.

Trinaestogodišnja Kruševljanka S. U., koja je u četvrtak donela na svet mrtvorođenče, ispričala je policiji da ju je njen stric obljubio tri puta i da joj je on napravio bebu. Njen stric je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu priznao da je imao odnose sa bratanicom, ali da je ona njega spopadala i da on nije otac mrtvorođene bebe. Kako se dokazuje silovanje maloletnika, kakve kazne su propisane za ovo delo i šta se desi u glavi čoveka pa poželi da obljubi mlađeg člana porodice, samo su neke od tema o kojima razgovaramo sa advokatima prof. dr Gordanom Božilović- Petrović i Nebojšom Milosavljevićm i psihijatrom Klinike za psihijatrijske bolesti " Dr Laza Lazarević" doktorkom Aleksandrom Dutinom.

Hit jutra rezervisan je za kantautorku Biljanu Obradović Bixy koja će nam predstaviti svoju novu pesmu Bez preživelih, koja je na prestižnom muzičkom takmičenju Akademia music Awards u Los Anđelesu proglašena za najbolju pop rok numeru.

#Novo jutro

'