AKTUELNO

Američki predsednik Donald Tramp ostavio je danas otvorenom mogućnost pregovora o novom sporazumu o denuklearizaciji Irana.

Tramp je rekao da Iran nije ista zemlja, od kako je on odlučio da povuče SAD iz nuklearnog sporazuma sa Teheranom, te je poručio da je spreman za dogovor, prenosi AP.

- Videćemo šta će se dogoditi, ali mi smo spremni da postignemo pravi dogovor, ne dogovor koji je napravila prethodna administracija, koji je bio katastrofa - rekao je Tramp obraćajući se veteranima ratova u inostranstvu, navodi Rojters.

Trampov komentar o Iranu usledio je nakon što je američki predsednik u nedelju zapretio iranskom kolegi Hasanu Rohaniju da će se suočiti sa užasnim posledicama, ako preti SAD.

Tramp je tada na svom nalogu na Tviteru, velikim slovima, napisao da ukoliko Iran preti SAD, ta zemlja će se "pretrpeti posledice kakve je samo nekolicina pretrpela kroz istoriju".

Agencija napominje da se za manje od dve nedelje očekuje da američka administracija počne s ponovnim uvođenjem sankcija Iranu, koje su ukinute prema nuklearnom sporazumu iz 2015.

#Donald Tramp

#Iran

#Vašington

'