AKTUELNO

Američki predsednik Donald Tramp pozvao je danas Kinu da zadrži bezbednu granicu s Severnom Korejom, dok ne bude postignut dogovor o denuklearizaciji Korejskog poluostrva.

- Kina mora da nastavi da bude jaka i čvrsta na granici sa Severnom Korejom dok ne bude postignut dogovor - naveo je Tramp na svom nalogu na Tviteru.

On je dodao da se priča kako je ta granica postala mnogo poroznija, preneo je Rojters.

- Želim da se to dogodi, i da Severna Koreja bude veoma uspešna, ali tek nakon potpisivanja - poručio je Tramp, uoči planiranog samita sa liderom Severne Koreje Kim Džong Unom 12. juna u Singapuru.

Kako kaže, Tramp Kina će kupiti više poljoprivrednih proizvoda iz SAD

Kina je obećala da će kupiti "ogromne količine" poljoprivrednih proizvoda iz SAD, izjavio je danas američki predsednik Donald Tramp, ali nije ponudio dodatne detalje u vezi s tim.

- Fer trgovina sa Kinom će se dogoditi! - najavio je Tramp u seriji postova na Tviteru, samo dan nakon što je američki ministar finansija Stiven Menučin objavio "zamrzavanje" trgovinskog rata između SAD i Kine, prenosi Rojters.

- Kina je pristala da kupi ogromne količine dodatnih poljoprivrednih proizvoda iz SAD, što će biti jedna od najboljih stvari koja se dogodila našim poljoprivrednicima u mnogo godina! - napisao je Tramp, najavljujući takođe labavljenje trgovinskih barijera.

On, međutim, nije izneo nikakve detalje o koracima koje su zvaničnici dve države dogovorili na prošlonedeljnim pregovorima u Vašingtonu.

Američki ministar finansija je izjavio juče da SAD i Kina "zamrzavaju trgovinski rat" posle dvodnevnih pregovora u kojima je, kaže, postignut značajan napredak.

Pročitajte još: Dvojca alpinista, Japanac i Makedonac, stradali na Mont Everestu

#Donald Tramp

#Kina

#Severna Koreja

'