AKTUELNO

Predsednik SAD Donald Tramp ponovo je na Tviteru kritikovao severnokorejskog lidera Kim Džong Una nakon najnovijeg testiranja balističke rakete Pjongjanga.

"Kineski izaslanik koji se upravo vratio iz Severne Koreje izgleda da nije imao uticaja na Malog Raketaša", poručio je Tramp na Tviteru koristeći se nadimkom koji je dao Kimu, prenosi AP.

On je dodao da je "teško poverovati da se njegovi ljudi i vojska mire sa životom u tako užasnim uslovima" i naglasio da su Rusija i Kina osudile to lansiranje.

Severna Koreja je početkom nedelje lansirala svoju najnapredniju raketu do sada koja može da dosegne do američkog kopna.

Kako agencija podseća, Tramp je obećao da će spreciti Severnu Koreju da ostvari sposobnost da pogodi američko kopno nuklearnom raketom i da će upotrebiti vojnu silu ako to bude neophodno.

Rojters je preneo da su SAD ranije danas upozorile rukovodstvo Severne Koreje da će ta zemlja biti "potpuno uništena" ako izbije rat.

Američka ambasadorka pri UN Niki Hejli rekla je na hitno sazvanoj sednici Saveta bezbednosti UN tim povodom da SAD nikad nisu želele rat sa Severnom Korejom.

"Ako do rata dođe, to će biti zbog kontinuiranih akcija agresije kakvu smo videlu u utorak. A ako do rata dođe, nema greške, severnokorejski režim će biti potpuno uništen", rekla je Hejli.

#Donald Tramp

#Kim Džong Un

#Tviter

'