AKTUELNO

Američki predsednik Donald Tramp umanjio je danas značaj severnokorejskih raketnih proba i hvalio lidera te zemlje Kim Džong Una kao prijatelja koji ima veliku viziju za svoju zemlju.

Uprkos raširenoj sumnji da će Kim odustati od svog programa nuklearnog naoružanja, Tramp laskanjem pokušava da vrati severnokorejskog lidera za pregovarački sto i nudi mu pomoć za dostizanje bolje ekonomske budućnosti Severne Koreje. Tramp je danas na Tviteru naveo da nedavne severnokorejske probe raketa kratkog dometa nisu deo obaveza koje su on i Kim preuzeli na sebe na istorijskom samitu u Singapuru juna prošle godine, ali je priznao da bi one mogle da predstavljaju kršenje rezolucije UN.

- Možda postoji kršenje rezolucije UN, ali predsednik Kim ne želi da me razočara i izneveri poverenje. Ima previše toga što Severna Koreja može da dobije, neograničen je njen potencijal kao zemlje, pod vodjstvom Kim Džong Una - napisao je Tramp. On je nastavio da hvali Kima u narednim tvitovima, rekavši da severnokorejski lider ima "veliku i divnu viziju za svoju zemlju".

Tramp je dodao da Kim može da ostvari tu viziju jedino ako je on predsednik SAD.

#Kim Džong-Un

'