AKTUELNO

Kina je danas izrazila nadu da će sve strane pokazati uzdržanost oko Severne Koreje, nakon što je predsednik SAD Donald Tramp upozorio severnokorejskog ministra spoljnih poslova i lidera Severne Koreje Kim Džong-Una da neće još dugo.

Severna Koreja je juče upozorila da bi bilo kakva vojna operacija SAD protiv njih izazvala "najtragičniji" kraj za SAD, zavetovavši se da neće sedeti dokoni dok predsednik SAD Donald Tramp preti uništenjem režima Severne Koreje.

"Severna Koreja će ozbiljno razmotriti najjači odgovor do sada i o velikom proglasu našeg rukovodstva u vezi SAD", navodi se u saopštenju Azijsko-pacifičkog mirovnog komiteta Severne Koreje, organa Radničke partije Koreje (Severne).

TUŽAN RAZLOG zašto princ Džordž neće imati NAJBOLJEG PRIJATELJA u školi

U saopštenju se navodi da ukoliko SAD potcene moć i volju Severne Koreje i nastave sa "bezobzirnim" vojnim rešenjem, doći će do najtragičnijeg kraja američkog "carstva".

Komitet je, takođe, saopštio da je Trampova pretnja, izrečena na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku, da će "totalno uništiti" severnokorejski režim "proglašenje rata", prenosi južnokorejska agencija Jonhap.

"Ne možemo da ne uradimo ništa povodom toga", navodi se u saopštenju i upućjuje molba Ujedinjenim nacijama da ne dozvole takve komentare na podijumu.

#Kina

#Peking

#Severna Koreja

'