AKTUELNO

Kralj Čarls III i njegova prva supruga, pokojna princeza Dajana, često su bili fotografisani zajedno tokom njihovog 15-godišnjeg braka, a zvanične fotografije zabeležile su sve, od njihove veridbe do rođenja njihova dva sina, princa Vilijama i princa Harija.

No sada je isplivao jedan neobičan detalj na mnogim od njih koji je zbunio kraljevske obožavatelje, a to je visina kralja Čarlsa. Nekoliko fotografija monarha i pokojne princeze - koja je tragično preminula 1997. godine - pokazuju da je Njegovo Veličanstvo nekoliko centimetara više od Dajane, ali u stvarnosti par je zapravo bio iste visine, tačno 178 centimentara.

Princeza Dajana često je nosila cipele koje su bile ravne ili su imale vrlo malu petu kako ne bi nadvisivala svog tadašnjeg supruga, a čak je morala pažljivo da bira svoje venčane cipele kako bi bila sigurna da nije previsoka. No uprkos njihovoj visini, Čarls na mnogim fotografijama izgleda znatno viši od Dajane.

Sada je jedan od obožavatelja na društvenim mrežama podelio niz upravo takvih fotografija, nakon čega su se mnogi oglasili u komentarima i progovorili o tom neobičnom detalju.

Foto: Tanjug AP/Steve Holland

"Zato je uvek naginjala glavu prema dole. Nosila je i ravne ili vrlo niske štikle", "Njegovo Veličanstvo je možda stajalo na kutiji", zaključili su neki od njih.

Prema članku objavljenom na The Society Pages, to bi moglo da ima veze s društvenim očekivanjima da bi muškarci trebali da budu viši od žena.

"Oni su obično bili namešteni tako da odaju utisak da je on znatno viši od nje, ili barem da prikriju činjenicu da nije. Pokušaj da Čarls izgleda viši je društvena predanost ideji da su muškarci viši, a žene niže. Kada naša sopstvena tela i naši partneri ne slede ovo pravilo, ponekad ćemo se jako potruditi da sačuvamo iluziju", pojasnila je profesorka na Occidental Collegeu Lisa Vejd.

Iako to nije potvrđeno kao zvanični razlog, to bi moglo da bude objašnjenje zašto su kralj Čarls i princeza Dajana bili iste visine na većini zajedničkih fotografija.

Autor: Pink.rs