AKTUELNO

Zlatni globus 2024. dodeljne sinoć u Los Anđelesu nije protekao bez Megan Markl i princa Harija, a ni bez britanskog dvora. Doduše, poznati akteri nisu bili uživo na ceremoniji, ali je o njima i te kako bilo reči. Nažalost, a za mnoge i očekivano, bili su to veoma oštri komentari. Izgovorio ih je voditelj ceremonije Džo Koj u svom uvodnom monologu.

Voditelj Zlatnog globusa rekao je da je britanski dvor "bogata, bela i disfunkcionalna porodica", pa je HBO seriju "Succession" uporedio sa Netfliksovom pričom "The crown". Dotakao se zatim Megan Markl i princa Harija rekavši da poznati par "dobija milione da ne radi aposlutno ništa" i ti milioni pristižu od Netfliksa čiji je izvršni direktor Ted Sarandos bio u sali i smejao se "šalama".

Foto: Tanjug AP/Jordan Strauss

Striming servis navodno je platio 88 miliona funti (100 miliona dolara) za dokumentarce o poznatom paru 2022. u sklopu višegodišnjeg ugovora. U decembru 2022. par je objavio istoimeni dokumentarac na Netfliksu o svojoj odluci da se povuku sa kraljevskih dužnosti, što je izazvalo različite kritike.

Foto: Tanjug AP/Chris Pizzello

Šala na Zlatnom globusu došla je nakon veoma burne godine koju su imali Megan Markl i princ Hari, nakon što je Spotify prekinuo emitovanje podkasta Archetypes nakon samo jedne sezone. Izvršni direktor ove platforme i podkast guru Bill Simons kasnije je vojvotkinju i vojvodu od Saseksa nazvao prevarante.

Kada je reč o "Kruni", nedavno prikazana šesta sezona je bila najkontroverznija. Dvor nije želeo da komentariše finale serije, a veliku buru podigla je i knjiga Omida Skobija "Enbdgame" u kojoj je pisalo da su Kejt Midlton i Čarls III komentarisali koju boju kože će imati sin Megan i Harija. Sporne reči bile su u holandskoj verziji štiva koja je kasnije povučena iz prodaje.

Foto: Tanjug AP/Evan Agostini (INVL)

Komentari sa Zlatnog globusa izazvali su smeh u dvorani, ali i dosta negativnih reakcija, mimo gala događaja.

Autor: N. Ž.