AKTUELNO

Objavljena je danas prva poruka na Instagram profilu Kejt Midlton i princa Vilijama, nakon što je princeza od Velsa 22. marta saopštila da ima rak.

Ovo se ocenjuje kao prvo oglašavanje princa od Velsa nakon te vesti, a evo kakvu poruku je poslao na stranici koja je inače njihov zajednički profil.

"Hvala vam za toliko nezaboravnih utakmica", objavljeno je na instagram storiju na profilu princeze i princa od Velsa, a poruka je upućena engleskoj fudbalerki Rejčel Dejli koja je danas saopštila da više neće igrati za reprezentaciju svoje zemlje, ističući da je to bila teška odluka kao i da nosila dres ceo život, da je to moguće.

Bez obzira što je u pitanju zajednički profil, o poruci se piše kao o oglašavanju princa Vilijama, jer je u toku lečenje Kejt Midlton. Vilijam je nastavio da obavlja službene dužnosti dok traje dupla kriza u porodici zbog zdrastvenih problema njegove supruge i kralja Čarlsa koji se tako bori sa kancerom.

Smatra se da bi Kejt Midlton o kojoj ove detalje mnogi ne znaju, mogla da se vrati službenim dužnostima kada joj zdravstveno stanje to dozvoli, ali to neće predstavljati i njen povratak poslu. Princ Vilijam koji sa suprugom i decom, Šarlot, Džordžom i Lujem, provodi uskršnje praznike, trebalo bi da se vrati javnim anagažmanima nakon te pauze.

Foto: Instagram.com

Fudbalerke Engleske su 2022. prvi put u istoriji postale su evropske šampionke nakon što su na stadionu Vembli u Londonu u finalu pobedile reprezentaciju Nemačke. Trofej im je uručio princ Vilijam koji je sa ćerkom princezom Šarlot Elizabet Dajanom na dan finalne utakmice poslao snažnu podršku nacionalnom timu Engleske.

Video poruku poslao je sa zvaničnog profila Kensingtonske palate. Poželeo je sreću fudbalerkama i čestitao im na sjajnim utakmicama tokom prvenstva."Srećno, nadam se da ćete pobediti", poručila je Šarlot koja je oduševila mnoge na Tviteru, gde su nazvali kraljica, u duhu ranijih priča da je devojčica glavna na dvoru, među najmlađim članovima britanske kraljevske porodice.

"Ovo je predivno, moje srce ne može da izdrži", komentarisali su obraćanje Vilijama i Šarlot koje je donelo sreću najboljim fudbalerkama Evrope.

Kejt Midlton je pokroviteljka engleske ragbi unije i ragbi lige, a smatra da se je na ovim detaljem na čuvenom snimku podržala ragbi reprezentaciju Engleske.

Podsetimo, lečenje Kejt Midlton protiv raka traje od kraja februara, 16. januara imala je tešku operciju abdomena u privatnoj londnosnkoj bolnici.

Autor: Pink.rs