AKTUELNO

Posni moravski pasulj verovatno do sada niste spremali, a veoma zdrav pun vlakana.

Ako ste savladali osnove pripremanja pasulja, onda isprobajte i ovaj neobičan način kuvanja moravskog pasulja:

Potrebno je:

800 grama do 1 kg pasulja

1 glavica belog luka

2 l vode

3-4 glavice crnog luka

1 kašika brašna, so, suvi začin, začinska crvena paprika, biber

Suva paprika za punjenje, a možete koristi i svežu ili papriku iz turšije.

Priprema:

Pasulj stavite u vodu pa kuvajte oko sat vremena. U tiganj stavite luk da se dinsta, pa mu dodajte začine a potom i proceđen pasulj, kao i malo vode iz pasulja.

Paprike punite pasuljem pa ređajte u vatrostalnu činiju ili grne. Zalijte sa malo vode iz kuvanog pasulja.

Stavite sve u rernu na 200 stepeni Celzijusa oko jedan i po do dva sata, prenosi Lepote Srbije.

Autor: