AKTUELNO

Tajkuni Dragan Đilas i Vuk Jeremić najavljuju da će, čim dođu na vlast, doneti zakon o poreklu imovine po kojem će političari morati da objasne kako su stekli imetak od 1990. godine do danas.

Usvajanje ovog zakona je jedna od 30 tačaka programa Saveza za Srbiju, u kome su Đilas i Jeremić, a to znači da su dvojica tajkuna praktično najavili da će sami istražiti poreklo svojih miliona!?!

Njih dvojica, inače, prema dostupnim informacijama, poseduju hiljade kvadrata stambenog i poslovnog prostora, kao i hektare zemljišta, više firmi i nevladinih organizacija...

AVIONI, KAMIONI...

Prema podacima antikorupcijske mreže Antidot, samo Đilas je prijavio na svoje ime čak 11 stanova, dve garaže, dva automobila i 22,6 hektara zemljišta širom Srbije, kao i još 635 kvadrata pomoćnih objekata.

Đilasov koalicioni partner Vuk Jeremić i njegova porodica, na drugoj strani, poseduju fantastičnih 1.107 kvadrata i još 11 hektara zemljišta. Naravno, ni Đilas ni Jeremić nikada nisu do kraja objasnili kako su stekli ovu pozamašnu imovinu.

Komentarišući ove navode, urednik antikorupcijske mreže Antidot Marko Matić kaže da je Đilasova i Jeremićeva platforma vrhunac njihovog licemerja.

Bogatiji od ruskih tajkuna

Vuk Jeremić 1.107 kvadrata nekretnina 11 hektara zemljišta Dragan Đilas11 stanova, 2 garaže 2 automobila 22,6 hektara zemljišta 635 kvadrata pomoćnih objekata

- Upravo su oni ti koji godinama unazad izbegavaju da građanima i javnosti objasne svoje izvore i poreklo basnoslovnog bogatstva koje poseduju. To licemerje istovremeno otkriva i stvarne motive tih ljudi, čiji su lični interesi iznad svega i koji bi, poput piromana koji podmeću požar, sada o trošku građana hteli taj isti požar navodno da gase. Mislim da je ovo jasno upozorenje građanima Srbije šta bi se dogodilo s opštim dobrom i nacionalnim interesima u slučaju da pomenuti tajkuni dođu na vlast. Bez ikakve sumnje, u tom slučaju bi državu podelili kao plen - podvlači Matić.

ČISTA DEMAGOGIJA

Mario Spasić, predsednik Saveta za monitoring, ocenjuje da je potpuno jasno da je ovo demagoški potez.

- Većina lidera tog saveza su 12 godina bili na vlasti i imali su priliku da sprovedu ovaj zakon. Kada su vladali, ćutali su i nezakonito sticali bogatstvo, a nekakav zakon koji su doneli prestao je da važi. Dakle, ne treba biti licemeran kao Đilas, Jeremić i ostatak njihove ekipe. Neka oni objasne otkud im milionsko bogatstvo. Ne moraju ponovo da zamlaćuju građane Srbije. To je neprincipijelno, demagoški i već viđeno - zaključuje Spasić.

Pročitajte još: VELIKO ISTRAŽIVANJE O POPULARNOSTI LIDERA: Srbi vole i poštuju VUČIĆA KAO TITA!

#Dragan Đilas

#Vuk Jeremić

'