AKTUELNO

Lideri Saveza za Srbiju Vuk Jeremić i Dragan Đilas javno pozivaju na krvoproliće i građanski rat, pošto jedino tako mogu da dođu na vlast, saopštio je danas Pokret socijalista.

Povodom govora Vladimira Gajića, funkcionera Narodne stranke, na osnivačkoj skupštini njenog gradskog odbora u Beogradu, Pokret socijalista kaže da je "DOS na vlast došao uništavajući izborni materijal, paleći skupštinu, rušeći RTS i linčujući protivnike".

- Za juriš na svoju državu vođe DOS-a su bile plaćane i zadužene sa Zapada, a dug su vratile plačkaškom privatizacijom i izručenjem Hagu državnog i vojnog rukovodstva - dodaje se u saopštenju Pokreta socijalista.

Gajić je na skupu Narodne stranke rekao da "skoro siguran" da ova vlast neće pasti pobedom opozicije na izborima, zahvaljujući, kako je rekao, "funkcionalno nepismenim građanima" kojih je "preko 60 odsto".

On je u govoru, za koji je nagrađen aplauzom, rekao da je "zagovornik pobune naroda" i pozvao opoziciju da se spremi za taj trenutak.

Gajić se, takođe, založio za bojkot bilo kakvih izbora ako za njih ne budu obezbeđeni garantovani fer uslovi a, kako je rekao, "te garantije moramo imati ne od ove vlasti, nego verovatno samo od velikih sila".

- Govor Gajića u kome traži nasilno rušenje Vučića i aplauzi Jeremića i Djilasa rekli su sve o novom DOS-u. Kad su bili na vlasti, postavili su na Jarinju granicu između Srba i Srba, sada bi na vlast da dođu ratom Srba protiv Srba -  ističe se u saopštenju Pokreta socijalista.

#Pokret socijalista

'