AKTUELNO

Urednik političke rubrike u dnevnom listu "Informer" Milan Dobromirović, za Novo jutro televizije Pink, rekao je da ono što se desilo u Rusiji nije ostalo tamo, već se prenelo i u Hrvatsku, da se sada polako prenosi i u Srbiju, kao i da mu se ne vidi kraj.

- Ne prođe dan da u Hrvatskoj ne nastave sa provokacijama. To više nije sport. Juče je i Kolinda otišla u Tiranu i rekla da su Hrvati i Albanci braća po oružju. Ono što se desilo u Rusiji nije ostalo tamo, već se prenosi i u Hrvatsku, polako se prenosi i u Srbiju i ne vidi mu se kraj - rekao je urednik političke rubrike u dnevnom listu "Informer" Milan Dobromirović.

Foto: Printscreen

On je podsetio na činjenicu da su Hrvati učinili sve protiv rođaka Luke Modrića, a sada ga slave kao nacionalnog heroja, a on je, kako kaže, gotovo i zaboravio šta se desilo njegovim bližim i daljim rođacima u Hrvatskoj.

- Pitanje je da li će Hrvati ikada prestati sa provokacijama. Ovo u Rusiji im je dalo samo dobar šlagort da rade ovo što rade. Mislim da je dobro što mi ne odgovaramo na te provokacije - rekao je Dobromirović.

Zamenik glavnog i odgovornog urednika informativnog programa Tv Pink Aleksandar Vasić naglasio je da ovo nije prvi primer ovakvog ponašanja od strane Srba iz Hrvatske.

- Imamo mi i iz prošlosti primera. Ljudi koji su Srbi od oca i majke, a proslavljali su postavljanje šahovnice u Kninu i drugim mestima. Mislim da Srbi treba da stave prst na čelo i da razmisle zbog čega je sramno biti Srbin. Da li smo dali neki povod - pita se Vasić.

Foto: Printscreen

- Prosto takva atmosfera vlada u Hrvatskoj. Sada je očigledo neko drugo vreme. Mislim da će vremenom morati ta opšta atmosfera u Hrvatskoj da ide ka nekoj relaksaciji  -rekao je Zoran Ostojić, novinar.

Foto: Printscreen

Povodom izjave Kolinde Grabar-Kitarović u Tirani, da su Hrvati i Albanci braća po oružju Ostojić je naglasio da to zvuči kao provokacija, ali i pokazuje da nije mnogo bitno od koga ona dolazi.

- Navikli smo da Kolinda svašta izjavi. Tako da ovo nije nešto mnogo iznenađujuće. Od momenta od kada su ušli u EU pa do sada oni nisu promenili svoje ponašanje. Oni koriste svaku priliku da pecnu Srbiju, dok EU koristi svaku priliiku da ćuti - rekao je Ostojić.

#Hrvatska

#Kosovo

#fudbal

'