AKTUELNO

Nedavno hapšenje saradnika albanske obaveštajne službe predstavlja nesumnjivi uspeh naših snaga bezbednosti, ali nam potvrđuje i koliko je Republika Srbija interesantna nekim centrima moći, smatra predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

- Podsetiću, početkom ovog meseca razbijena je špijunska mreža, uhapšeno je više osoba zbog špijunaže, ali izgleda da i dalje postoji veliko interesovanje za Srbiju, te da će naše službe bezbednosti imati pune ruke posla, stoga možemo očekivati i neka nova hapšenja, jer sam duboko uveren da su srpske snage bezbednosti superiornije od svih drugih u regionu – istakao je Đurđev.

- Sigiran sam da su obaveštajna služba Albanije i tzv. Obaveštajna agencija Kosova, koje imaju svoj interes kada prikupljaju informacije, samo podizvođači radova, i da iza ovog slučaja stoje međunarodni narko karteli. Jasno je da nemaju dobre namere, ali nameće se pitanje koji je cilj ovih pojačanih aktivnosti obaveštajnih službi. Smatram da bi narušavanje poretka, posredstvom širenja nepoverenja i stvaranja tenzija među građanima Srbije, koje bi kulminiralo nekim novim majdanom, bio uspeh za pojedine zlonamerne centre moći. Muči me to što postoje ljudi iz redova našeg naroda koji predstavljaju oslonac takvom malicioznom delovanju protiv naše zemlje, mislim da, isto kao što postoje veze između briselske opozicije i stranih centara moći, postoje i veze između stranih službi i opozicione desnice - rekao je Aleksandar Đurđev.

- Srbija se nalazi u delikatnom trenutku, još uvek nemamo izabranu Vladu, vlast u Beogradu i dalje nije formirana, na proleće se čekaju novi izbori na lokalnom nivou, kao da nisu dovoljni izazovi sa kojim se suočavamo na Kosovu i Metohiji. Zato Vlada Srbije treba što pre da se formira, jaka izvršna vlast sa pravim i dokazanim patriotama poput Miloša Vučevića bi bila, ne samo faktor odvraćanja, već i garant očuvanja mira i stabilnosti naše zemlje - zaključio je Đurđev.