AKTUELNO

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović izjavila je da su neistinite tvrdnje narodnog poslanika Balše Božovića da policija ništa ne preduzima povodom pretnji smrću poslanici Mariniki Tepić i podsetila da je policija pre nedelju dana uhapsila osumnjičenog koji je toj poslanici uputio pretnje.

- Takođe, moram da naglasim da je do sada uhapšen veći broj osoba zbog pretnji opozicionim političarima. Nijedno takvo krivično delo nije prošlo bez policijske istrage - rekla je Hrkalović.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, naglasila je ona, uvek reaguje, bilo da se preti političarima, novinarima ili drugim građanima, a tako će biti i u narednom periodu.

- U brojnim slučajevima su protiv osumnjičenih podnošene krivične prijave, a u nekim situacijama je tužilaštvo procenilo da ne postoje elementi krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti - napomenula je državna sekretarka.

Kada je reč o ispisanim grafitima u Beogradu, u kojima se preti poslanici Mariniki Tepić, navela je Hrkalović, policija je i u tom slučaju, po nalogu nadležnog tužilaštva, "odmah započela predistražne radnje i trenutno se radi na identifikaciji osoba koje su počinile to krivično delo".

'