AKTUELNO

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović je istakla da je policijaska vežba “Javor 2017” koja je juče izvedena u Beogradu pokazala da je policija spremna da odgovori na sve izazove.

- Žandarmerija i Sektor za vanredne situacije su pokazali ispravnost i odlučnost da na najbrži mogući način, efikasno neutrališu svaku pretnju - navela je Hrkalović ukazavši da je u jučerašnja vežba bila vezana za teroristički napad.

Ona je ukazala da je bilo puno slučajeva u svetu poslednjih nekoliko godina i da država mora imati jasan odgovor - da u što kraćem roku uz minimalne posledice neutrališemo opasnost.

- Rad policije i drugih srpskih bezbenosnih službi garantuje stabilnost i bezbednost Srbije i sigurnost naših građana - istakla je Hrkalović.

Prema njenim rečima, bezbednosna situacija u Srbiji je stabilna, ali to ne znači da treba da se opustimo i da ne pratimo dešavanja u svetu i regionu.

- Spremni smo za svaki vid samoradikalizovanih i radikalizovanih pojedinaca i manjih grupa što je jučerašnja vežba i pokazala - podvukla je Hrkalović.

#Bezbednost

#Srbija

'