AKTUELNO

Predsednica parlamenta Maja Gojković 31. oktobra napadnuta je u svom kabinetu, kada je upalo troje članova Dveri - lider stranke Boško Obradović i poslanici stranke Marija Janjušević i Srđan Nogo. Gojkovićeva je zadobila lakše telesne povrede.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković istakla je da se ono što se dogodilo u Skupštini ne zaboravlja lako, iako fizičke posledice polako prolaze.

- Razumem svaku ženu koja je osetila bilo kakav vid nasilja na svojoj koži - istakla je Gojković za TV Pink.

Foto: TV Pink

Ona je objasnila kako je došlo do incidenta i šta se tog dnaa dešavalo u njenom kabinetu:

Incident je verovatno pripremljen, jer su ušli sa kamerom za snimanje. Nije mi baš jasno zašto imaju želju da snime nasilje... Prvo su napali sekretaricu, zatim su počeli da urlaju i viču i na mene i na šefa kabineta koji je pokušao da ih natera da uđu u njegovu kancelariju, a da mene ostave na miru. Vikali su i na pripadnike MUP. Izgleda da im je jedini cilj  da pokažu nadmoć nad ženama, da fašističkim metodama dođu na vlast i da maltretiraju slabije od sebe. Setimo se kako su zavrtali ruku članici RIK-a, setimo se šta su radili ispred televizije Pink i napada na novinarke Gordanu Uzelac i Maru Dragović. Ja sam im izgleda treća žrtva. Poslednji u nizu incidentata je onaj od juče u Maldenovcu. Izgleda da članovi Dveri provode izgleda dane i dane smišljajući kako i koga će da napadnu - rekla je Gojković.

Ona se zahvalila poslanicima SNS i SPS na podršci, ali i navela da Saša Janković i Vuk Jeremić i mnogi drugi svojim ćutanjem i smejanjem zapravo podržavaju i odobravaju ovakve napade. Ovo, ocenjuje, pokazuje nemoć opozicije koja nema nijedan politički argument sem mržnje prema Aleksandru Vičića i nasilja nad ženama koje se bave politikom.

- Balša Božović slobodno može da se pridruži Dverima, isto je tako nasilan i istog je mentalnog sklopa. U politici sam 27 godina, ali nikada nisam doživela ovakvo poniženje žena koje se bave javnim životom - rekla je predsednica Skupštine.

Foto: TV Pink

Dveri, kako je istakla, negiraju čak i nalaze lekara.

- Neverovatno je da ih niko nije pitao kako je normalno da upadnu u kabinet predsednice Skupštine, da snimaju scene nasilja, da se ponašaju tako bahato i nasilno - ističe Gojković.

Jankoviću je poručila da treba da ga bude sramota, jer spada u grupu onih koji pitaju, kada dođe do zlostavljanja neke žene, "da nisi ti malo doprinela tome".

- Ne bi me čudilo da Mariju Janjušević prisiljavaju na ovakvo ponašanje, meni je nje žao. Setimo se da je upravo Janjuševićeva donela onaj kamen u Skupštinu, možda je, po nalogu, trebalo nekoga da udari njime - rekla je Gojković.

Foto: TV Pink

Komentarištući Tvit Saše Jankovića u kojem je naveo da je sve što se dogodilo "predstava i priprema terena za nasilje koje će vlast sporovoditi nad opozicijom", Gojković je istakla da SNS nikada nije i neće propagirati nasilje, a da osuda od Jankovića nije stigla.

- Ćutanje je saučesništvo. Dveri propagiraju porodične vrednosti, a tuku žene, i takav stav prema žena se i vidi na licu Boška Obradovića. On bi tukao svaku ženu u Srbiji koju vidi, dok ne pokaže gde joj je mesto. Nikada mi nije svejedno jer nikad ne znam šta je poslaniku Dveri u glavi i na šta je sve spreman - rekla je Gojkovićeva za TV Pink.

Predsednica parlamenta izjavila je da će se truditi da bude objektivna i da će voditi sednice kao i do sada, jer nema pravo da se boji bez obzira na incident.

- Nažalost videću i Boška Obradovića i Srđana Noga kad ima prestane kazna. Trudiću se da budem objektivna i vodim sednice kao do sada - kaže Gojković.

Pročitajte još: BAHATOST OPOZICIJE NE PRESTAJE: Boško Obradović i članovi Dveri NAPALI MAJU GOJKOVIĆ U NJENOM KABINETU!

Pročitajte još: SNS ZAPREPAŠĆENA ĆUTANJEM O NAPADU: Da li je Gojković trebalo da prođe kao novinarke Pinka da biste rekli da nije normalno tući žene?!

#Dveri

#Maja Gojković

#Napad

'