AKTUELNO

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je verbalno i fizički napadnuta juče u svom kabinetu od strane lidera Dveri Boška Obradovića i članova ove stranke.

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić prokomentarisao je napad na predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković, ocenjujući ga kao skandalozan i nedopustiv. Kako je istakao, najgore je što svi o jučerašnjem nasrtaju na Gojkovićevu ćute.

Foto: Pixabay.com

Ako ne muškarci, onda su žene u Skupštini morale da progovore kao znak solidarnosti, da daju svoje mišljenje i osude napad. Znamo za već viđen napad od pre nekoliko nedelja na novinarke Televizije Pink, a sada vidim da preko društvenih mreža pozivaju na nasilničku borbu, bukvalno na terorizam i korišćenje, recimo, Molotovljevih koktela. Ne znam da li oni razumeju šta to znači. Znam samo das mo svedoci napada na drugu po važnosti ličnost u državi, na jednu od institucija države – istakao je Krstić za televiziju Pink, dodajući da na Gojkovićevu, kao predsednicu Parlamenta, ne bi trebalo ni povisiti ton, a kamoli je napasti fizički.

Ovakvo ponašanje pristalica Dveri i lidera ove stranke, Krstić je ocenio kao “skandal i više od skandala”, te da svaka pripadnica nežnijeg pola može biti žrtva.

- Upravo zato je trebalo da svaka poslanica Skupštine Srbije ustane, stane u odbranu Maje Gojković i osudi akt – rekao je marketinški stručnjak.

Komentarišući izjavu Saše Jankovića da je sve “predstava u režiji vlasti”, Krstić se zapitao kako on to zna.

Pročitajte još: PIŠTOLJDŽIJU JANKOVIĆA NIMALO NIJE SRAMOTA! Umesto da osudi nasilje nad ženama, napad na Gojkovićevu i novinarke TV Pink naziva PREDSTAVOM!

- Da li je bio prisutan u kabinetu Gojkovićeve kada se dogodio incident? Razumeo bih takav stav da je bio očevidac događaja, da je svojim očima video da se ništa od toga nije dogodilo, ali to da unapred zna da se napad nije desilo je vrlo zbunjujuće – kaže Krstić.

Foto: TV Pink

On je podsetio na izjednačavanje pripadnika opozicije, koji imaju gotovo identične stavove i nijedan program koji mogu da ponude narodu Srbije, pa se može zaključiti da su i u neosuđivanju nasilja isti.

- Bili smo svedoci napada na novinarke Televizije Pink koje su bile i hospitalizovane, i tada su svi ćutali. Kada ćutite kada se nasilje dešava nad vašim političkim protiovnikom, onda ćutite kada i vas budu napadali! – rekao je Krstić, zaključujući da napad govori da unutar Dveri nema ni osnovnih elemenata pristojnosti, ni kućnog vaspitanja.

#Dveri

#Maja Gojković

#Napad

#Nebojša Krstić

#Saša Janković

'