AKTUELNO

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić rekao je danas za NOVO JUTRO TV PINK da je ta stranka na sednici Glavnog odbora pokazala zrelost i ozbiljnost, iako je, primećuje, deo javnosti očekivao "klanicu" na sednici tog stranačkog tela.

"Dominantan utisak posle sednice Glavnog odbora SNS je zrelost članova, kao i zrelost koja je iskazana kroz sastanke širom Srbije, u gradskim i mesnim odborima", rekao je Glišić .

Kako je rekao, SNS je stranka u kojoj se, i kada se nešto promeni ili neko da ostavku i dođe do različitih mišljenja, ne prave različite stranke, kao kod nekih drugih partija već se gleda šta je nabolje, jer im je interes građana na prvom mestu.

"Šta je najbolje da ponudimo građanima, ono što smo bili i što jesmo, osnova za razvoj države i sigurnost koju građani imaju kada glasaju za SNS, da znaju da će to biti korak unapred. Ključni utisak sa sednice je zrelost, koju smo pokazali i u diskusijama i u zaključcima", rekao je Glišić.

On je naveo da ulazak Šapića u SNS pokazuje sabornost stranke, koja ne rasipa energiju, već sakuplja energiju i znanje, jer svi žele da rade više i jošs bolje, da se odlučno bore sa problemima.

Foto: TV Pink Printscreen

"Iako je deo javnosti očekivao klanicu, mi pokazujemo jednu drugačiju poruku i građani to dobro vide", rekao je Glišić.

Dodao je da je za SNS interes građana na prvom mestu, a ne lični interes bilo kog člana Glavnog odbora, i kako kaže, jedino onaj ko može svaki dan da se bori, da radi, razgovara sa ljudima, trči u susret problemima koji tište građane, može napred.

"Svi smo tu da damo podršku predsedniku naše stranke koja je, de fakto, promenila Srbiju", rekao je Glišić.

Upitan za ostavku Nebojše Stefanovića, Glišić je rekao da nema porodice u kojoj ponekad nije bilo disonantnog tona, a da SNS broji 700.000 ljudi, te je nemoguće da svi isto misle i posmatraju određene stvari na isti način.

Na pitanje ko će naslediti Stefanovića i da li se već spominju neka imena, Glišić je rekao da se u stranci o tome razgovara, a Predsedništvo je dobilo ovlašćenje Glavnog odbora da rukovodi Gradskim odborom i da traži rešenje za mesto šefa beogradskih naprednjaka.

Glišić osudio pretnje predsedniku Vučiću

Foto: TV Pink Printscreen

Glišić je rekao da nakon poslednje pretnje smrću upućene predsedniku Srbije, da se u društvu kreira atmosfera u kojoj bi trebalo da se pojavi neko ko će prvo pretiti na društvenim mrežama, a onda da se ohrabri i da pređe sa reči na delo.

Predsedniku Aleksandru Vučiću sinoć je, preko Instagrama, upućena pretnja da ga "čeka 9 mm metak".

"To je kreiranje atmosfere iz koje bi trebalo da se pojavi psihopata poput ovog, koji će javno da iznosi pretnje na društvenim mrežama, a onda da se ohrabi neko da s reči pređe na delo", rekao je Glišić.

Kako je rekao, cilj je fizička likvidacija predsednika, a možda čak i nekih članova njegove porodice.

Autor:

#Darko Glišić