AKTUELNO

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić je rekao da će ime mandatara biti poznato za desetak dana kada bude održana sednica Predsedništva SNS-a koja će doneti konačnu odluku.

- Neozbiljno bi bilo da neke unutarstranačke konsultacije pre nego što to saznaju članovi Predsedništva i izasne se o tome, neko sad iznosi u javnost. Miloš Vučević je zatražio da se konsultujemo sa predsednikom Srbije oko određenih rešenja i mi smo se posavetovali i razmotrili sve moguće opcije i izašli sa onim jasnim kadrovskim rešenjima, a to je za predsednika skupštine i gradonačelnika - naveo je Glišić.

Kako ja naveo, bilo je razgovora i o drugim temama.

- Potrebno je doneti odluke i o nekim drugim gradovima sa kojim ćemo ljudima izaći na izbore. To je, kao i odluka o mandataru ostalo za sednicu Predsedništva - istakao je Glišić i naveo da će kada bude bilo poznato ime mandatara, on od tog trenutka krenuti da formira svoj kabinet zajedno sa koalicionim partnerima.

Tada će, dodao je, biti poznata i personalna rešenja.

Foto: TV Pink Printscreen

Glišić je govoreći o opoziciji, naveo da oni traže obrazloženje za poraz, jer nema ni jednog suštinskog razloga i znaju da su pošteno izgubili i da ih je neko u nikad regularnijim izborima pobedio, a to treba objasniti.

- Ako su nas pobedili u Beogradu, neka pobede opet. Evo brze prilike da opet pobede - naveo je predsednik Izvršnog odbora SNS.

Prema njegovim rečima, pritiska će i dalje biti jer oni moraju da opravdaju svoj debakl.

- Izgubili su, a kako sada stvari stoje izgubiće ih još ubedljivije - dodao je Glišić i ocenio da je priča o datumu izbora traženje alibija za novi poraz.

Autor: