AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova, osvrnuo se i na situaciju zabrane pojedinih meija od strane opozicije.

Jedan od predsedničkih kandidata opozicije, Saša Janković, u medijima je izneo tvrdnju da je jedan Sindikat policije zabranio njegovim članovima da idu na mitinge i tribine onih koji podržavaju.

Tim povodom gost Televizije Pink je Nebojša Stefanovič, Ministar unutrašnjih poslova, koji je za "Nacionalni dnevnik" otvoreno istakao da je to gnusna laž, i da opozicija sve radi kako bi naudila Aleksandru Vučiću, ali da im to neće proći.

- Takve stvari koje se plasiraju su apsolutno netačno. Videli ste da ti ljudi prisustvuju raznim skupovima političkih kandidata. Danas je to potencirao Saša Janković i njegov politički štab. Nisu ništa nudili građanima, i onda je teško da se nađu u medijima. I onda, ajde da izmislimo nešto. To je plasirao sinidkat blizak njemu - rekao je Stefanović za Tv Pink.

On je dodao da pojedini sindikati politizuju rad.

Foto: TV Pink

- Nije problem da napadaju Nebojšu Stefanovića. Ali ne smeju da napadju desertine hiljada policajaca koji brane zemlju. Jeremić, Janković i ostali otovreno udaraju po Aleksandru Vučiću - dodao je Stefanović.

Ministar policije je podvukao da je ta vest potpuna izmišljotina, i da su policajci u slobodno vreme građani koji imaju prava da rade po njihovoj volji, što je po Zakonu.

- Neću da dozvolim da unižavaju rad ovih u policiji - zaključio je Stefanović.

Stefanović se osvrnuo i na to da je ponašanje opozicije da zabrani i zastrši pojedine medije, konkretno informer, skandalozno.

U poslednje vreme može se čuti kako opozicija poziva na haos, i poziva na fizičke napade.

- Ovde se ne biraju sredstva protiv Vučića. Oni kada napadaju Vučića ne razmišljaju o tome da li će nauditi Srbiji. Oni su bili na vlasti, hteli oni to da priznaju ili ne. Čovek 2009. godine je ubijen iako mrava ne bi zgazio.  Itragu niko nije hteo da sprovodi dok se nije promenila vlast. Nisu hteli da ga pomenu. Znate zašto? Zato što je bio protiv njih, i samo im je to bilo u glavi. Danas imate jednu od najmirnijih kampanja. Policija radi svoj posao perfektno. Naša zemlja je stabilna i mirna. Ne radi se ništa tako što će se zapaliti ili pozivati na nasilje. Pa da li mislite da bi Vučić uspeo da dovede investitore da je u zemlji haos, pa naravno da ne bi. Zato ne rezumem šta Janković i Radulović žele. Izgleda da nisu zadovoljni podrškom građana - rekao je Stefanović.

#Aleksandar Janković

#Izbori

#Nebojša Stefanović

#Policija

'