AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova kaže da ne može Hrvatska da upravlja našom zemljom.

Gostujući u Jutarnjem programu Televizije Pink ministar Nebojša Stefanović rekao je da poslednje izjave odlazećeg ministra odbrane Hrvatske Ante Kotromanovića dovoljno govore o dobrosusedskim odnosima koje Hrvatska želi sa Srbijom.

-Nije prvi put da stižu pretnje od naših "komšija". Oni nabavljaju balističke rakete dometa do 300 kilometara, a to ne radi niko ko želi mir u regionu. Ne plašimo se nikoga. Na pretnje odgovaramo i diplomatski, ali ulažemo i u naoružanje - rekao je Stefanović.

On je rekao da je Srbija sada apsolutni lider u regionu, što Hrvatskoj očigledno smeta.

-Mi više ne govorimo, kao neke prethodne vlasti, da smo lideri u regionu, već radimo na tome. Pokazali smo da smo odgovorna vlast, uspešno se nosili sa migrantskom krizom, oporavljamo fabrike, vraćamo dugove, beležimo ekonomski rast, a ekonomsko jačanje dovodi i do jačanja pozicije u regionu. Hrvatska to vidi i to joj nikako ne odgovara - dodao je ministar.

Stefanović je podvukao da, za razliku od Hrvatske vlade, koja stalno ima ratnohuškački govor, Srbija ne preti nikome, ali ne dozvoljava da bilo ko preti građanima Srbije.

-Građani mogu da budu sigurni jer se bezbednost ne vodi pretnjama, već dobrom i pametnom politikom kakvu vodi Vlada Srbije - zaključio je Stefanović.

Autor: S. Antonić

'