AKTUELNO

Obmane pojedinih medija, pokušaj diskreditacije ministra unutrašnjih poslova.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da su teze pojedinih medija da ministar Nebojša Stefanović brani Kristijana Golubovića - skandalozne i potpuno netačne.

- Skandalozan je pokušaj pojedinih medija da reči ministra Nebojše Stefanovića u emisiji Ćirilica, Milomira Marića, istrgnu iz konteksta i prekroje ih po svojoj volji, zarad samo njima znanih interesa, kršeći osnovne novinarske postulate", navodi se u saopštenju MUP-a.

Navodi se da je ministar, odgovarajući na novinarsko pitanje - ko je danas šef mafije u Srbiji - rekao da organizovanih kriminalnih grupa poput zemunskog ili voždovačkog klana, danas više nema.

Na konstataciju novinara Milomira Marića da su oni izgubili posao pa učestvuju u rijalitijima, ministar je rekao da to nisu baš pravi mafijaši, niti su baš iz vrha podzemlja, ali nije izneo nijedno konkretno ime.

- Zbog obmana koje pokušavaju da se plasiraju i zarad istinitog informisanja javnosti, MUP je spreman je da ustupi snimak ministrovog gostovanja u emisiji Ćirilica - navodi se u saopštenju.

Autor: D. Jovanović

'