AKTUELNO

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je Vlada Srbije, kao izraz solidarnosti i saosećanja sa kineskim narodom zbog korona virusa, donela odluku o upućivanju pomoći Kini u vidu medicinskih i tehničkih sredstava vrednosti 15 miliona dinara.

Brnabić je razgovarala sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo, koja joj je prenela čestitke kineskog premijera Li Kećijanga povodom Dana državnosti Srbije.Premijerka Brnabić je zahvalila na čestitkama potvrđujući strateško opredeljenje Srbije da nastavi da unapređuje odnose sa Kinom, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednica vlade je ujedno izrazila divljenje na načinu na koji se kinesko rukovodstvo i kineski narod bore protiv epidemije korona virusa i dodala da je uverena da će se Kina uspešno izboriti sa teškom situacijom u kojoj se našla. Premijerka je, u ime Vlade Srbije i svoje lično ime, izrazila saučešće porodicama premunilih od posledica korona virusa.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ambasadorka Čen je rekla da je odluka o upućivanju pomoći najbolji dokaz čeličnog prijateljstva dve države i dodala da veoma ceni potez Srbije, uz ocenu da je solidarnost u teškim situacijama najvažnija.

#Ana Brnabić

'