AKTUELNO

Analitičar je u emisiji „Pravac“ komentarisao četvoricu kandidata koji su zvanično ušli u trku za fotelju na Andrićevom vencu.

U 2017. godini Srbiju očekuju predsednički izbori na kojima će građani odlučiti ko će doći u fotelju aktuelnog predsednika Tomislava Nikolića. Kandidature se nižu jedna za drugom, neki su već najavili kandidaturu, ali neke stranke, za sada, još uvek „mudro ćute“ pa nisu zvanično istupile predstvile svog kandidata, iako mogu da se čuju razne spekulacije i nagađanja.

- Ono što je izvesno je da će predsednički kandidati biti njih četvorica: Boško Obradović, koji je prvi objavio kandidaturu, a tu su i Vojislav Šešelj, Vuk Jeremić i Saša Janković – rekao je analitičar Dejan Vuk Stanković gostujući u emisiji „Pravac“ koja se emituje na kanalu Pink3.

Šešelj, za sada, najozbiljni kandidat

Dejan Vuk Stnaković smatra da je među dosadašnjim kandidatima jedino lidera Radikala moguće ozbiljnije shvatiti. - Mislim da Šešelj dobro stoji. On je tri puta više podigao rejting ove stranke i postoji puno tema za koje ima rešenje. On je čovek sa velikim iskustvom, veliki je taktičar. Kao neki, nije čovek velikih ambicija, a malih kondicija. On ima politčku-ekomsku priču koja se nadovezuje na stanje u regionu. Okolnosti na golobalnom planu rade za Šešelja. Imam utisak da je on čovek koji ima ozbiljne izglede da nekome pomrsi račune. Mislim da je on pretnja opoziciji – smatra on.

On se osvrunuo na jučerašnju vest da je Saša Janković sada Zaštitnik građana u ostavci i da je ušao u trku za fotelju na Andrićevom vencu.

- Srbija ima malo birača, ali ima mnogo kandidata. To zapravo znači da mi nismo politčki sazreli. Ne može neki entuzijasta da se tek tako kandiduje i nema nikakvu politčku infrastrukturu.

On dodaje da je Saša Janković počeo sa kampanjom mnogo ranije, pre nego što je to zvanično saopštio.

Foto: TvPink Printscreen

- Juče izlazi iz državnog audija i kaže da ne želi više da bude Zaštitnik građana, priča protiv sistema a zaboravlja da je on bio deo tog istog. Setite se afere oko napada na Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i famozna afera sa helikopterom. Sve to je samo pogonsko gorivo za njegovu kandidaturu – smatra Vuk Stanković, dodajući da je Janković ima u planu da za svog „naslednika načini Rodoljuba Šabića“.

- Njih dvojica navodno nepristrasno štite narod – dodaje on i takođe dodaje da NUNS i Nezavisno društvo novinara Vojvodine su im se navodno zahvalili na dosadašnjem radu jer su godinama ukazivali na pritiske na novinare.

- Svi oni su u istom projektu. Pogledajte naslovnu strana NIN-a. To je dokaz da u ovoj zemlji možete da uzmete šta hoćete. Prča takođe da se televizija N1 ne vidi i da nisu uticajni, to nije tačno, jer su oni u istom paketu sa RTS-om. Sva ta priča o ugroženim medijskim normama je smešna – smatra on.

#Dejan Vuk Stanković

#Emisija Pravac

#Televizija Pink

'