AKTUELNO

Biznismen je, gostujući u emisiji Pravac na kanalu Pink 3, komentarisao situaciju u regionu.

Situacija u regionu opisana je slikovito, a najsličnija je onome što smo svi imali u detinjstvu, kad od nekoliko kuvanih jaja imamo jedno koje je rovito.

O ovoj temi pričao je Bogoljub Karić, koji se nedavno vratio iz Rusije.

On je najpre komentarisao situaciju koju je zatekao po dolasku.

- Ja sam to posmatrao sa 2.000 kilometara. Srbija je uspela da napravi takav iskorak da nam svi naši prijatelji u regionu, koji nas vole i ne vole, zavide. Mislim da nam oni više zavide nego što nas ne vole. Kažu mi da imaju problem sa nama. Kažu nam da mi njihove političare i estradne umetnike primamo lepo - rekao je Karić.

Foto: TV Pink

On je istakao da centri moći pokušavaju da Srbiju vrate korak unazad.

- Zbog našeg napretka se javljaju centri moći kojima je cilj da Srbija ne bude jaka. Da se vrati korak unazad. Viđaju se napadi koji nas vuku da moramo da odgovorimo više puta - objasnio je on.

Mnogima je Srbija draga samo dok je slaba, ali se sve menja sa novom vlasti.

- Sada kada je došla nova vlast, posebno premijer Aleksandar Vučić, postavili su jednu liniju preko koje ne može da se ide. Prvi put Srbija pokazuje snagu. Naš predsednik vlade je više puta to podvukao i rekao da ambasadori neće upravljati Srbijom - zaključio je on.

Dalje je komentarisao i situaciju na Kosovu i Metohiji, opet naglašavajući da, u situaciji u kojoj se nalazimo u pregovaračkoj poziciji u Briselu, pokazujemo odgovornu politiku.

Karić je posebno istakao da je Srbija sada jaka i da je na dobrom putu.

N. Petričević

#Bogoljub Karić

#Emisija Pravac

#Televizija Pink

'