AKTUELNO

Počasni predsednik SPS položio je cveće na grob Slobodana Miloševića u Požarevcu.

Nekadašnji predsednik Srbije i Jugoslavije Slobodan Milošević rođen je na današnji dan 1941. godine, a ekipa portala Pink.rs ovim povodom posetila je njegov grob. On je sahranjen 18. marta 2006. u dvorištu porodične kuće u Požarevcu, pod lipom. Tada ga je na večni počinak ispratilo više desetina hiljada ljudi.

Prolazile su godine i, dok danas pojedini za njim i njegovim vremenom žale, drugi ga spominju kao autokratu koji je zemlju uvukao u nepotrebne sukobe.

Foto: Wikipedia

Njegov grob danas stoji pust, a još uvek je tu piramida sa petokrakom sa imenom Mire Marković, njegove supruge, koja je preminula u aprilu ove godine, a sahranjena bez ijednog člana porodice.

U dvorištu smo zatekli jedino Milutina Mrkonjića, bivšeg ministra i počasnog predsednika SPS, koji je u Požarevac došao istim povodom kao i mi.

Sloba nije bio svetac, što je retko koji državnik u svetu. Bio je čovek od krvi i mesa, ali zaslužio je da ga narod pamti po onome što je za njega učinio, a posebno zbog herojske odbrane u Hagu gde je faktički pobedio sam haški tribunal i zato bio ubijen od zapadnih zlotvora – rekao nam je kratko Mrkonjić.

Foto: Pink.rs.

Mrkonjić je položio cveće i proveo neko vreme ćutke posmatrajući grob svog političkog saborca, a pre svega prijatelja.

#Milutin Mrkonjić

#Slobodan Milošević

'